Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Garina: Latvijā nav daudz homofobu, bet viņi ir ļoti skaļi

Latvija nav homofobiska valsts, bet viņi vienkārši ir ļoti skaļi, turklāt atraduši visai pārliecinošas platformas, lai paustu savu neiecietību - atsevišķu partiju pārstāvji Saeimā (vismaz līdz šim sasaukumam), daži indivīdi Rīgas domē un reliģiskie līderi, portālam Diena.lv šādu viedokli pauda apvienības Mozaīka valdes locekle Kristīne Garina.

"Viņi māk skaļi kliegt, tāpēc mēdz radīt iespaidu, ka visa valsts ir pilna ar homofobiem. Taču es nedomāju, ka lielais vairums Latvijas iedzīvotāju grib sevi asociēt ar šīm kategoriskajām neiecietības izpausmēm. Lielākā daļa cilvēku nepavada savu brīvo laiku, 'cepoties' par to, vai Rīgā ir vai nav praids. Lielāka problēma, manuprāt, ir vienaldzība," sacīja K.Garina.

Mozaīkas pārstāve norādīja, ka Latvijā cilvēki neprotestē, neiesaistās, nepiedalās pilsoniskās sabiedrības veidošanā, kamēr problēma neskar viņus personīgi. Par to man ir daudz lielāka nožēla nekā par saujiņu cilvēku, kuri rada šo homofobisko troksni. Galu galā, lai ļaunums uzvarētu, pietiek, ka labas gribas cilvēki klusētu," uzsvēra K.Garina.

Jau ziņots, ka apvienības Mozaīka organizētā praida gājiena, kas notiks 2. jūnijā, pulcēšanās vieta būs Ģertrūdes ielā, starp Krišjāņa Barona un Tērbatas ielām. Tālāk dalībnieki plānojuši doties uz Vērmanes dārzu pa Tērbatas ielu - "iemēģināt Šlesera kunga ideju par gājēju ielu, kādam jāsāk", laikraksta Diena un portāla Diena.lv rīta raidījumā Dienas rīts iepriekš sacīja Mozaīkas pārstāve Kristīne Garina.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē