Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Hermanis iesaka Eirovīzijas finālistiem uz sevi paskatīties no malas

Janvāra beigās ar Eirovīzijas Nacionālās atlases finālistiem tiksies un ieteikumus dos īpaši izveidotā Mākslinieciskā padome, kuras viens no pārstāvjiem mūziķis un producents Aivars Hermanis iesaka konkursa dalībniekiem tagad paskatīties uz sevi no malas.
Mākslinieciskajā padomē darbojas Hermanis, vokālā pedagoģe Jolanta Gulbe, mūziķis Zigfrīds Muktupāvels, režisore un producentu Dace Pūce, horeogrāfe Olga Žitluhina, modes dizainere Natālija Jansone, kā arī Latvijas Televīzijas (LTV) Eirovīzijas darba grupa.

"Katrā ziņā viņiem pašiem ir iespēja uz sevi paskatīties no malas un analizēt – uzstāšanās ir ierakstīta, izgaismota, ar tērpiem un publikas priekšā. Var jau visu ko iedomāties un iztēloties, kā tas izskatās," norādīja Hermanis.

Viņš uzsvēra, ka Mākslinieciskās padomes loma tagad būs mēģināt dot padomus un labvēlīgi norādīt uz problēmām, lai numuri būtu labāki.

"Kopējā problēma sakņojas tajā, ka jaunajiem dziedātājiem dziedāšana nav ikdienas darbs. Viņi vienkārši salīdzinoši maz dzied un nejūtas pilnībā komfortabli ar savu balsi kameras priekšā. Laika vēl ir pietiekami, lai to izlabotu – precīzi izrunāt frāzes, sekot intonācijai. Ja to ikdienā nedara stundām, tad nekādu kvalitāti panākt nevar," sacīja Hermanis.

Vērtējot atsevišķus priekšnesumus, Hermanis teica, ka viņš Paulai Dukurei ieteiks kleitu-torti padarīt spilgtākās krāsās. "Torti vajadzētu vēl krāšņāku, košāku uztaisīt. It sevišķi, ja tas notiek lielā telpā, tad objektam ir jābūt maksimāli spilgtam. Eirovīzija jau vispār ir tāda liela Eirovīzijas operete, kur gribas pārspīlēt, lai lietas ievēro," paskaidroja producents.

Vokālā pedagoģe Jolanta Gulbe pēc desmit finālistu noskaidrošanas izteicās, ka ir finālisti, kuriem nekas nebūs jāmaina, bet būs dziedātāji, kuriem vajadzēs palīdzēt.

"Man ļoti patika "Music Thief", kas, manuprāt, ir veiksmīgs projekts. Arī "Triānas parks" ir spēcīga komanda. Citiem būs vajadzīgs šovs, kas pastiprina dziesmas ideju. Man ļoti žēl Anmary, jo dziesma laba, balss laba, bet šovs pilnīgi neatbilda dziesmas noskaņai un tam, kā mēs ieteicām vizualizēt dziesmu. Tur vajadzētu radikāli mainīt," uzskata Gulbe.

Viņa minēja, ka Elizabetei uguns šovs būšot uzlabots. Pozitīvi Gulbe novērtēja Samatas Tīnas sadarbību ar Dāvidu Kalandiju. ""PeR" ir baudāmi un tur neko pielikt un neko atņemt. Ļoti veiksmīga un pašpietiekama ir Rūta Dūduma. Andris Ābelīte kā Andris Ābelīte, manuprāt, arī tur nekas nav jāmaina. Arī Roberta Pētersona izpildītajai dziesmai vizuālais kopējais noformējums ir patīkams," iespaidos dalījās Gulbe.

Kopumā Gulbe pauda gandarījumu par finālistu vokālo varēšanu. "Ar balsīm visiem viss ir kārtībā. Mūžīgais variants, ka tas ir televīzijas dzīvais ieraksts un kāda nots tiek nodziedāta šķībi. Bet tas viss ir pieredzes jautājums," atzina eksperte.

Mākslinieciskajai padomei dotas plašas pilnvaras. Konkursa nolikums paredz – ja nacionālās atlases uzvarētāji nepakļaujas Mākslinieciskās padomes lēmumam, Latvijas Televīzijai ir tiesības dziesmu diskvalificēt un dziesmas uzvarētājas vietā apstiprināt otrās vietas ieguvēju. LTV mērķis ir šogad iekļūt starptautiskā konkursa finālā, kas Latvijas pārstāvjiem nav izdevies jau gadiem.

Jau ziņots, ka Nacionālās atlases finālā iekļuvušas šādas dziesmas:

"You Are a Star" – mūzikas autors Atis Auzāns, teksta autors – Kārlis Streips, izpildītāja – Elizabete Zagorska;

"Beautiful Song" – mūzikas autors Ivars Makstnieks, teksta autors– Rolands Ūdris, izpildītāja – Anmary;

"She's a Queen" - mūzikas autors Austris Rietums, teksta autore Līga Markova, izpildītājs – Roberts Pētersons;

"Stars Are My Family" – mūzikas autors Aivars Rakovskis, teksta autore – Agnese Rakovska, izpildītāja – grupa "Triānas parks";

"Music Thief" – mūzikas un teksta autors – Garijs Poļskis, izpilda grupa "Mad Show Boys";

"I Want You Back" –  mūzikas autors Mārtiņš Grunte, teksta autors – Oskars Maizītis, izpildītāji – Samanta Tīna & Dāvids Kalandija;

"Disco Superfly" – mūzikas autori Ralfs Eilands un Edmunds Rasmanis, teksta autors – Ralfs Eilands, izpildītājs – grupa "PeR";

"We Can Change The World" – mūzikas un teksta autors, kā arī izpildītājs Andris Ābelīte;

"My World" – mūzikas un teksta autore, kā arī izpildītāja Rūta Dūduma;

"Celebration" – mūzikas autors Edijs Dukurs, teksta autors – Miks Dukurs, izpildītāja – Paula Dukure.

Eirovīzijas Nacionālās atlases fināls notiks 18.februārī. Savukārt Eirovīzijas starptautiskais fināls no 22. līdz 26.maijam risināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē