Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Igaunis: Tas jālemj uzņēmējiem

Likums paredz, ka medikamentu instrukcijām jābūt latviešu valodā, tomēr zāļu ražotājiem un izplatītājiem pašiem jālemj, kādā valodā zāļu instrukcijas piedāvāt, uzskata Zatlera reformu partijas pārstāvis Gunārs Igaunis.

"Ja likumā noteikts kā jābūt, tā jābūt, bet, ja uzņēmējs pārdot savu preci, tad viņam jādomā, kā ir izdevīgāk," sacīja G.Igaunis. Viņš atzina, ka uzņēmēji paši domā, kā rīkoties, lai pircēju loks ir plašāks, tomēr "nevajadzētu to uzstiept visai Latvijai".

Kā vēstīts, Vladimira Lindermana pārstāvētā biedrība Dzimtā valoda izplatījusi paziņojumu, kurā aicina ārvalstu farmācijas kompānijas saviem medikamentiem pievienot lietošanas instrukcijas arī krievu valodā.

Zatlera reformu partijas pārstāvis V.Lindermana aktivitātes vērtē šķeltnieciski. "Viņu aktivitātes vairāk samākslotas, nekā patiesas. Ņemot vērā, ka pats dzīvoju daudznacionālos apstākļos, tik košas tās problēmas nav. Cilvēki savā vidē tās ir atrisinājuši. Jebkuram aptiekārs palīdz. Domāju, ka tas ir vairāk uzpūsts process," teica G.Igaunis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē