Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Juzefovičs: Nevajadzētu likt pārāk lielas cerības uz NEPLP, jo tā nav vienīgais spēlētājs nozarē

Jaunievēlētais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sastāvs, salīdzinot ar priekšgājiem, ir ļoti labs, uzskata Vidzemes augstskolas lektors Jānis Juzefovičs. 
"Salīdzinot ar iepriekšējo sastāvu, kas bija pieredzes un kompetenču ziņā ļoti vājš, kur bija ļoti maz cilvēku, kuri var atbildīgi, kompetenti lemt pār mediju vidi, veidot mediju politiku, protams, ka uz tā fona šīs padomes sastāvs ir ļoti labs," tā par šodien Saeimā ievēlēto NEPLP sastāvu sacīja J. Juzefovičs.

To, cik spēcīga šī padome ir, parādīs, kādā veidā tā spēs realizēt savus mērķus, pauž lektors. Šobrīd ir zināmi tikai viņu izvirzītie mērķi, taču nav skaidrības par to, kā viņi tos gatavojas sasniegt.

"Tā padome nav atrauta no pārējās pasuales. To mediju sistēmu neveido viena pati padome, tur ir raidorganizāciajs, tur ir politiskā elite, tur ir sabiedrība un viņiem būs jāstrādā ar visām šīm publikām un tikai tad varēs pārliecināties, cik spēcīga ir šī padome. Es negribētu likt pārāk lielas cerības uz vienu padomi, jo padome nav vienīgais spēlētājs nozarē," uzskata J. Juzefovičs.

Lektors gan kritizē veidu, kādā padomes locekļi tika ievēlēti, jo "iztrūkst tas, kādā veidā parlamenta pozīcija, valdošās partijas, kādā veidā viņi izšķīrās par labu vienam vai otram kandidātām. Kas bija tie kritēriji, kas tika izmantoti, lai atsijātu šo piecinieku?"

Tāpat viņš norāda, ka kandidātu publiskajās uzstāšanās, kas notika parlamentā un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē, nebija atvēlēts pietiekami daudz laika, lai saprastu, kāds ir šo kandidātu rīcības plāns, ko viņi gatavojas darīt. "Viņi nosauca mērķus, kas būtu jādara, bet nebija skaidrs, nevarēja tajā formātā, dažās minūtēs saprast, kā viņi to gatavojas darīt," pauž J. Juzefovičs.

Ļoti svarīgs šajā gadījumā, viņaprāt, ir tieši redzējums, kā saniegt izvirzītos mērķus, un tieši tam vajadzētu būt galvenajam kritērijam, lai vērtētu kandidātus - ir vai nav spēcīga rīcības plāna. Acīmredzot, politiķi ir izmantojuši citus atlases kritērijus, bet tie nav skaidri definēti un publiski pieejami, kas rada aizdomas, ka padomes sastāva izvēle ir bijusi drīzāk politiski motivēta. 

Jau ziņots, ka ceturtdien Saeima apstiprināja jauno NEPLP padomi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē