Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

LaIPA: Izmantot radio mūzikas atskaņošanai izvēlas pārsvarā mazie uzņēmumi

Latvija jau kopš 2000.gada ir pievienojusies un ieviesusi Pasaules Intelektuālā Īpašuma Organizācijas Izpildījumu un fonogrammu līgumu, kurā ir noteiktas minimālās aizsardzības normas un noteikts, ka izpildītājiem un fonogrammu producentiem (ierakstu kompānijām) ir tiesības saņemt atlīdzību gan par tiešu, gan par netiešu publiskošanu (publisku izpildījumu).

Pilnīgi visās pasaules valstīs, kurās izpildītājiem un fonogrammu producentiem ir noteikta aizsardzība, atlīdzība ir jāmaksā neatkarīgi no tā, kādā veidā uzņēmējs izvēlas mūziku izmantot – ieslēdzot radio vai izvēloties atskaņot CD utml.

LaIPA jau kopš administrēšanas uzsākšanas 2006.gadā apkopo informāciju no pašiem uzņēmumiem par to, no kāda avota tiek atskaņota mūzika un tikai 1/3 daļa licencēto uzņēmumu izvēlas klausīties radio, bez tam ar katru gadu to uzņēmumu skaits, kas izvēlas klausīties radio, samazinās – domājams, ka uzņēmumi piešķir arvien lielāku nozīmi muzikālajam noformējumam un dod priekšroku pašu izvēlētai un atlasītai mūzikai, nevis tam, ko piedāvā radio stacijas.

Izmantot radio mūzikas atskaņošanai izvēlas pārsvarā mazie uzņēmumi. Uzņēmumu izvēli neietekmē maksājamās atlīdzības lielums, jo atlīdzība ir vienāda neatkarīgi no tā, no kāda avota mūziku iegūst.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē