Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lange: Ja valdībai un sabiedrībai ceļi nebūs prioritāte, "apstāsimies uz sabrukuša ceļa"

Ja valsts budžetā 2014.gadam nebūs pietiekamā apjomā atvēlēti līdzekļi autoceļiem, tad būs jāsaprot, ka ceļi nav prioritāte, un būs jāturpina strādāt nepietiekama finansējuma apstākļos, kas gan būs komplicēti un nonāksim tik tālu, ka "apstāsimies uz sabrukuša ceļa", norāda VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) vadītāja pienākumu izpildītājs Jānis Lange.

Viņš norāda, ka visās valstīs, kur ir likvidēts Autoceļu fonds, paiet 10 līdz 15 gadi, kad infrastruktūra ir nolietojusies un sabiedrība sāk saprast, ka kaut kas ir jāmaina. Patlaban ir pagājuši 10 gadi, kopš 2003.gadā fonds tika likvidēts. "Šis ir tas brīdis, kad vajadzētu attieksmi mainīt, pretējā gadījumā nonāksim līdz tam, ka apstāsimies uz sabrukuša ceļa," uzsver Lange.

Viņš norāda, ka mērķis ir efektīva un ērta satiksme, taču hroniski nepietiekams finansējums pēdējos 20 gadus, tāpat arī sabiedrības neuzticība nozarei kā tādai un pieprasījuma trūkums liedz situāciju mainīt. "Interese par ceļiem ir tikai vienu vai divus mēnešus gadā pavasarī, kad sākas bedrīšu sezona. Citā laikā ir citas prioritātes," uzsver LVC vadītājs.

Viņš arī uzsver, ka akcīzes nodoklis un transportlīdzekļu ekspluatācijas nodoklis aiziet kopējā valsts budžetā un nenonāk pa tiešo ceļiem. "Tātad nav korelācijas - jo vairāk es braucu, jo vairāk naudas aiziet ceļiem," secina amatpersona.

Kā ziņots, LVC akcionāru sapulcē 26.jūlijā Satiksmes ministrija (SM) akceptējusi līdzšinējā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Ivara Pāžes vēlmi mainīt darbu un par jauno uzņēmuma vadītāja pienākumu izpildītāju apstiprinājusi tā līdzšinējo valdes locekli Jāni Langi.

Ja valdība atbalstītu Satiksmes ministrijas 2014.gada budžeta papildu finansējuma pieprasījumu pilnā apmērā, tad kopējais finansējums autoceļiem nākamā gada valsts budžetā būtu 111,1 miljons latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība – aktualitāte Eiropā

Aizvadītajā nedēļā Strasbūrā noritēja Eiropas Parlamenta (EP) pirmā šī rudens sesija, un līdz ar to darbu ar pilnu jaudu ir sācis jūnijā ievēlētais EP sastāvs.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē