Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Magonis: Pret LDz sistemātiski tiek organizētas kampaņas

Pret koncernu Latvijas Dzelzceļš (LDz) sistemātiski tiek organizētas kampaņas un izplatīti kompromitējoši materiāli, tomēr akcionāram - Satiksmes ministrijai - svarīgāks par kampaņām ir uzņēmuma reālai paveiktais, šodien preses konferencē sacīja LDz valdes priekšsēdis Uģis Magonis, netieši noraidot iespēju, ka varētu tikt mainīta uzņēmuma vadība.

"Ar tiešo īpašnieku ir izpratne par to, ko darām un kā darām, un mums ļauj strādāt," uzsvēra Magonis.

Viņš gan teicās nezinām, kāpēc tiek veiktas sistemātiskas kampaņas pret LDz, bet pieļāva, ka tas varētu būt tāpēc, ka LDz ir viens no tiem uzņēmumiem, kas spēj strādāt veiksmīgi, ko pierādot arī pērnā gada rezultāti.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis vērtēt Magoņa iespējamo atrašanos interešu konfliktā.

Magoņa civilsievas vadītai firmai SIA Pro Logistic Services izdevies noslēgt izdevīgu līgumu ar LDz meitasuzņēmumu SIA LDz Cargo, liecina portāla Pietiek.com rīcībā esošā informācija.

Magonis uzsver, ka jau vismaz gadu ar savu civilsievu Helēnu Bibiku kopā vairs nedzīvojot, līdz ar to arī kopīga budžeta viņiem neesot.

Pēdējos gados Magoņa makā no Bibikas nākuši vairāki simti tūkstošu latu, liecina LDz šefa valsts amatpersonas deklarācija. Tomēr Magonis uzsver, ka šie līdzekļi neesot saistīti ar ienākumiem no SIA Pro Logistic Services biznesa.

Dokumentā, ko parakstījis LDz Cargo valdes priekšsēdētājs Guntis Mačs, norādīts, ka cisternas ar Magoni saistītajai firmai iznomātas līdz 2011.gada 31.decembrim, tomēr, pēc Pietiek.com rīcībā esošās informācijas, līgums nesen pagarināts līdz 2013.gada 31.decembrim. Izīrējot Pro Logistic Services šīs cisternas, valsts uzņēmums tās ļāvis izmantot plašā teritorijā, gandrīz visu postpadomju valstu teritorijās.

Līgums starp LDz Cargo un Pro Logistic Services noslēgts 2009.gada 17.augustā - pāris nedēļas pēc tam, kad firma no Magoņa civilsievas Bibikas pārgāja ofšorkompānijas Petrofin Investments Limited īpašumā. Magonis, kurš savulaik bija firmas īpašnieks, savus 50% kapitāldaļu pārdevis jau 2008.gada 10.maijā, liecina Lursoft dati. Darījuma summa bijusi ievērojama - 1,1 miljons ASV dolāru (583 000 latu), ko Magonis norādījis savā valsts amatpersonas deklarācijā par 2008.gadu. Vēl pirms firmas pārdošanas Magonis no tās dividendēs saņēmis 79 184 eiro (56 000 latu).

Tomēr arī pēc firmas pārdošanas Bibika turpināja vadīt Pro Logistic Services, līdz pat šim brīdim paliekot tās valdes priekšsēdētāja. Otrs valdes loceklis, kā rāda Lursoft dati, ir kāds Ilkhomjons Akhmadjonovs.

Magonis uzsver, ka darījums neesot bijis fiktīvs un viņa bijusī civilsieva kopš kapitāldaļu pārdošanas neesot starp firmas patiesā labuma guvējiem. Tāpat lielās naudas summas, kas pēdējos gados no Bibikas ieripojušas Magoņa makā, neesot saistītas ar šīs firmas biznesu, bet bijušās civilsievas darījumiem ar kopīgo īpašumu.

Pēc Magoņa šonedēļ teiktā, KNAB pārbaude beigusies, neko nelikumīgu neatklājot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē