Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Māte: Visi tik ļoti aizņemti ar praidu, ka nebija laika atspoguļot skolēnu svētkus

Nevaru nerakstīt. Sakarā ar Rīgas bērnu un jauniešu Mūzikas svētkiem notiek kaut kas nesaprotams. Sestdienas vakarā skatījos Panorāmu, gaidot, kas būs parādīts no svētkiem.  Dīvaini, nekā. Meklēju interneta ziņu portālos, arī nekā. Visas dienas galvenais un nozīmīgakais pasākums - praids! Un tas, ka Mežaparkā dzied un dejo vairāk kā 8 tūkstoši skolēnu tāds nieks vien laikam kādam šķiet.

Un vienīgās pāris ziņas, kuras kaut kur parādās, ir pilnas negatīvisma! Ziņu portāliem jau laikam nav pašiem savs viedoklis par pasākumu Mežaparkā, jo visi žurnālisti bija nodarbināti ar pasākumu Rīgas centrā un Mežaparkā neviens neatradās. Vismaz tāds iespaids paliek. Un kaut kā liekas, ka nevienu pozitīvu rakstu par šo tēmu tā arī nesagaidīt.

Lūk, tapēc nevaru nerakstīt citādu viedokli. Jā, bija šajās dienās vējš un lietus. Taču bērnu vecāki bija brīdināti un aicināti, lai bērni tiktu saģērbti attiecīgi laika apstākļiem. Un pēc pirmās dienas visi saprātīgi cilvēki saprata, ka ideālais svētku tērps ir-gumijas zābaki, vilnas zeķes, siltas jakas un kārtīgs lietusmētelis. Un tad šis laiks nebija ne briesmīgs, ne kaut kas ārkārtējs. Jo, kā mēdz teikt, ka nav sliktu laika apstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs.

Varbūt jābeidz pīkstēt par to,ka nav ideāla temperatūra, ideāls vēja stiprums un ideāls mākoņu daudzums. Ļoti iespējams, ka kādam mazākam bērnam bija par grūtu. Bet tas nebija piespiedu pasākums, doties uz svētkiem. Ja kādam vecākam likās,ka viņa bērnam tas ir par grūtu, tad bija visas iespējas vienkārši ar savu bērnu doties mājup, lai pēc tam nav jāšausminās. Un viss. Nebojāt svētkus sev un citiem.

Jā, mēģinājumu laikā, lietum līstot, brīžiem likās, ka ir grūti. Bet pašu svētku laikā lielākajai daļai bērnu tas viss likās mazsvarīgi. Un masveidā saīgušas skatītāju sejas arī nemanīja. Tā kā, protams, var brēkt par to, ka viss slikts, visi grib nodarīt pāri.Bet var arī izbaudīt to, ka mēs varam izturēt vairāk, ne tikai ideālus apstākļus, lai kaut ko sasniegtu.

Bet vienalga man paliek nesaprotams, kāpēc tieši šis pasākums tika ignorēts?!?Ziņās taču stāsta par visādiem nelieliem notikumiem. Kas notika šoreiz?

Portāls Diena.lv jau vēstījis par mūzikas svētku dalībnieka Artūra mammas Sintijas Buhanovskas iespaidiem par svētku organizatoriskajām problēmām, kurus viņa aprakstījusi savā bloga ierakstā. Viņa norādījusi, ka pasākuma dalībniekiem bijis vairākas stundas jāpavada lietusgāzēs, turklāt organizatori nebija parūpējušies par siltu maltīti un dzērieniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē