Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Mucenieks: Karšu un statusa piešķiršana būtu atbalstošs solis

Īpaša statusa un unikālu indentifikāciju karšu piešķiršana daudzbērnu ģimenēm būtu atbalstošs solis. Ideja ir laba, bet bet cik daudz uzņēmumu atbalstīs šo karti un kas būs pretimnākoši, portālam Diena.lv retoriski jautāja Latvijas daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības vadītājs Leonīds Mucenieks.

Kā vēstīts, lai valsts līmenī izrādītu cieņu un godinātu ģimenes, kuras rūpējas par bērniem, Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas sēdē otrdien, 29.maijā, komisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) prezentēja projektu Latvijas Goda ģimene. Tas paredz ģimenēm, kuras audzina vairāk trīs un vairākus bērnus, noteikt īpašu statusu sabiedrībā un piešķirt unikālas identifikācijas kartes, ar kurām būtu iespējams saņemt dažādas atlaides.

"Cik spēcīgi tas pavirzītu demogrāfiju, par to grūti runāt, jo to jau nosaka arī daudzi citi apstākļi. Jautājums, kuras kompānijas atbalstīs un kuras būs pretimnākošas. Ideja ir laba, tas gan nav nekas jauns, jo tādas kartes darbojas arī citās valstīs – Ungārijā, Spānijā, Portugālē," stāstīja apvienības vadītājs.

"Arī agrāk padomju laikos tādas kartes bija daudzbērnu ģimenēm, un viņas varēja iepirkties kaut kādos specializētos veikalos. Līdz ar to tur bija atvieglojumi un kaut kas īpašs domāts," atminas L.Mucenieks.

"Ideja ir laba, bet cik daudz kompāniju atbalstīs šo karti un kas būs pretimnākoši? Iespējams, Rīgā šī karte vieglāk darbotos, Rīgā būtu vairāk pretimnākošu uzņēmēju, kur ir bagātāka vide, savukārt perifērijā diez vai viņa kaut kā īpaši darbosies. Ideja ir laba, bet kas to atbalstīs un dos kādas atlaides?" jautāja apvienības vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē