Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Mucenieks: Priekšlikums labs, bet jādomā arī par ģimenēm, kas mājokli īrē

Jebkurš atvieglojums, finansiāla palīdzība ir atbalsts daudzbērnu ģimenēm, tomēr problēmas piedzīvos tās ģimenes, kuras dzīvokli īrē vai atrodas kāda cita īpašumā, portālam Diena.lv sacīja Latvijas daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības valdes priekšsēdētājs Leonīds Mucenieks.

"Jebkurš atvieglojums, finansiāla palīdzība ir atbalsts ģimenēm. Jautājums, cik tā ir liela vai maza - tas atkarīgs no katras ģimenes maciņa biezuma. Problēmas ir ar tām ģimenēm, kuras īrē dzīvokli vai dzīvo kāda cita īpašumā, piemēram, vecmāmiņas vai vectētiņa, jo uz šīm ģimenēm šis atvieglojums neattieksies, kaut arī viņas ir tādas pašas," portālam Diena.lv sacīja L.Mucenieks.

"Tomēr jārisina papildus šiem noteikumiem nosacījumi, lai arī šīs ģimenes saņemtu atvieglojumus. Tās ģimenes, kas ir turīgākas un spēja kaut kādā laikā nopirkt nekustamos īpašumu, saņems atvieglojumus, bet tiem, kuriem ir smagāki nosacījumi, ir trūcīgāki, viņi turpinās īrēt un atvieglojumi uz viņiem neattieksies," skaidroja L.Mucenieks. Viņaprāt, par vienlīdzīgiem nosacījumiem vajadzēja domāt pirms lēmuma pieņemšanas.

"Apsveicami ir tas, ka tas pirmo reizi ir Finanšu ministrijas priekšlikums, jo līdz šim šādi priekšlikumi faktiski no Finanšu ministrijas puses tika gremdēti. Viņi negribēja par šo sfēru diskutēt. Patīkami, ka šis pirmais solis turpinātos," uzsvēra apvienības valdes priekšsēdētājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē