Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Mūrniece: Policista profesija ir valstiski svarīga misija

Policista profesija ir valstiski svarīgi misija, sveicot Valsts policiju (VP) 96. dibināšanas gadadienā, norāda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

"Izvēloties šo atbildīgo un smago profesiju, jūs esat uzņēmušies valstiski svarīgu misiju. Ikviens sabiedrības loceklis jūs uzlūko kā Latvijas valsts varas iemiesotāju, valstī pastāvošās morāles un taisnīguma izpratnes nesēju – neatkarīgi no tā, vai esat ierindas policists vai ģenerālis. Ikvienā savā lēmumā vai rīcībā jums šīs gaidas jāspēj piepildīt ar atbilstošu un cienīgu saturu," norāda Mūrniece.

Mūrniece uzsvēra - gadsimtu gaitā valsts formas ir mainījušās, bet policijas uzdevums palicis nemainīgs – tai jāuztur kārtība un drošība valstī. Ar šiem diviem plašas nozīmes vārdiem ir izteikta policijas lielā, svarīgā misija. Bez kārtības un drošības nav iedomājama nedz valsts pastāvēšana, nedz arī tās pilsoņu dzīve mierā un labklājībā.

Tāpat viņa atzina, ka mūsdienu pasaulē policijai ir arī sava "ārpolitiskā" dimensija, proti, tai starptautiskā līmenī jāsadarbojas ar citu valstu kārtības un likumu sargiem. Tas jo redzami izpaudīsies nākamajā pusgadā, kad Latvija būs prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē, viņa piebilda.

Jau ziņots, ka Valsts policija 5.decembrī atzīmē 96. gadadienu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē