Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pabriks: 14. un 17. jūnijā aicinu pieminēt visus, kas okupācijas gados nezaudēja ticību savai valstij

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks atceres dienās 14. un 17. jūnijā Latvijas iedzīvotājus aicina pieminēt visus sabiedrības locekļus, kas okupācijas gados nezaudēja ticību brīvai un neatkarīgai Latvijai, un atgādināt jaunajai paaudzei par zudušajām dzīvībām un salauztajiem likteņiem, informē Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

"Šajos datumos mēs atminamies 1940.gada okupāciju un 1941. gadā veikto masveida iedzīvotāju izsūtīšanu tālu prom no savas valsts, dzimtajām mājām un tuviniekiem. Šie notikumi aizsāka gadu desmitiem ilgu periodu, kurā cilvēkiem bija jāizdzīvo sveša režīma jūgā, bez savas kultūras un ticības. Šajās dienās es aicinu atcerēties gan tās ģimenes, kas piedzīvoja izsūtīšanu, gan arī visus tos, kuri ilgajos okupācijas gados saglabāja ticību savai valstij, eiropeiskām vērtībām, latviskajai kultūrai un par spīti apstākļiem neatkāpās no savas valodas un reliģijas. Pateicoties šiem cilvēkiem, mēs spējām sajust milzīgu saliedētības sajūtu, tai noticēt un atgūt savu valsti," uzsver A.Pabriks.

Šogad aprit 71 gads kopš traģiskajiem 1941.gada 14.jūnija notikumiem, kad vienlaikus ar civiliedzīvotāju masveida izsūtīšanu no tēvzemes Latvijas tika iznīcināts arī Latvijas armijas kodols. A.Pabriks norāda, ka svešas valsts veiktās represijas pret izglītotākajiem un uzņēmīgākajiem sabiedrības pārstāvjiem, tajā skaitā Latvijas armijas virsniekiem, liecināja par padomju režīma vēlmi uz visiem laikiem iznīcināt jebkuru Latvijas valsts atdzimšanas iespēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē