Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Plaudis: Ekonomiskās klases dzīvokļu būvniecība nav izdevīga

Cilvēkiem ir vēlme pirkt īpašumus, taču klienti pārsvarā izvēlas ekonomiskās klases dzīvokļus, kuriem gala cena ir tik ļoti minimalizēta, ka tā vienkārši nevar neietekmēt būvniecības kvalitāti. Patlaban ekonomiskās klases dzīvokļu būvniecība nelielos apjomos nav izdevīga, intervijā aģentūrai LETA sacīja nekustamo īpašumu kompānijas Vestabalt īpašnieks Aldis Plaudis.

"Cīnoties par kvadrātmetra gala izmaksām, būvnieki un attīstītāji spiesti ekonomēt tur, kur nedrīkst ekonomēt. Tie ir gan vienkāršāki materiāli, gan nekvalitatīvāka apdare, lūgums nejaukt ar lētāku. Tāpat nav noslēpums, ka būvniecībā, lai optimizētu izmaksas un saņemtu lētāku gala produktu, izmanto nodokļu apiešanu," sacīja Plaudis.Viņš uzskata, ka, būvējot dzīvokļus, kuru pārdošanas cena ir līdz 1200 eiro kvadrātmetrā, kaut cik labu rezultātu var panākt tad, ja tiek būvēti lieli apjomi, taču esot arī negatīvi piemēri."Attīstītājam ir jānopērk zemesgabals, jāsamaksā arhitektam, projektētājam, jāmaksā algas projekta vadītājiem, jāsamaksā par komunikāciju pieslēgumiem, jāmaksā bankai procenti, komisijas nauda tiem, kas dzīvokli pārdos - ar visām šīm izmaksām ir gandrīz neiespējami iekļauties dzīvokļa pārdošanas cenā līdz 1200 eiro par kvadrātmetru," skaidroja Plaudis.Līdz ar to šis dzīvokļu segments kļūst neizdevīgs, tāpēc Vestabalt ar to nenodarbojas, norādīja Plaudis.

Top komentāri

Pedro
P
Ko nu šitas "uzņēmējs" lej. Da visas mājas ko pie mums ceļ ir lētais gals. Cita lieta ka šitādi "uzņemēji" un bankas vēl dzīvo burbuļa laikos. Nu nav mūsu cilvēkiem sajēgas par ekonomiku un biznesu. Nav uzņēmejdarbība uzmešana un čakarēšana ka daudzi iedomājas. Un šitie attīstītaji lai nemuld ka nav izdevīgi. Viņi tik grib pa lēto uzcelt un ātri pa dārgo nogrūst. Kur tas redzēts ka būvei dod 2 gadu garantiju?! Un pēc tam šitas kudziņš vel bezkaunīgi muld par izdevīgumu. Kāpēc neviens no šitiem tā saucamajiem uzņēmējiem netaisa īres namus? A tāpēc ka tur būs jāstrādā. A tā uzceļ suņubūdu par pils cenu pārdod un var tēlot biezo uzņēmēju. Viņam pat nojēgas nav kas skaitās augstas klases dzīvoklis vai māja.
VVZ
V
Apskatāmies jauno dzīvokļu piedāvājumu- vidējā cena ap 150 tūkstošiem, pie tam šīm mājām 99% gadījumu ir būvētas no putupolistirola un riģipša, ja ir terases, tad visas tās ir ar draņķīgu hidroizolāciju un ieklājumi tek. Dzīvokļu cenas Rīgā jau sen sit pušu cenas Berlīnā. Laikam jau Latvijā ir biezs miljonāru slānis, kurš nu skries un pirks riģipša mājiņas? Tirgus ir tāds, it kā katram otrajam meitu jāj naftas šeihs vai oligarhs.
Bambaks
B
Plaudis un viņam līdzīgie ir tie, kuri cenšas cilvēkiem pārdot sarūsējušu Zaporožecu par Bentley cenu, tas ir- shēmas "putuplasts, gāzbetons un riģipsis" pārdošanu par ekskluzīvas būves cenu. Miskastes tiek pārdotas par mājas cenu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē