Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Sproģis: Mājmācība ļautu bērnam būt radošākam un zināšanās padziļinātākam

"Skolas izglītības sistēma, lai arī tā ir klasiska vērtība, ir ļoti novecojusi. Tā veidota, lai skolēni izpildītu pavēles, uzņemtu tikai to informāciju, kas viņam tiek pasniegta. Manuprāt, tā ir tikpat efektīva kā rakstāmmašīna – tai ne vienmēr ir atrodams īstais pielietojums," uzskata Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis.

Viņš uzsver, ka mājmācība ir labs veids, kā vecāki var ļaut savam bērnam darboties radoši, ar lielāku un būtiskāku individuālo pieeju.

Vienlaikus P.Sproģis pieļauj, ka mājmācībai varētu būt arī riski: "Mājmācība tomēr ne vienmēr būs kvalitātes garants, tomēr to ir iespējams maksimāli uzlabot – veidojot dažādas atbalsta grupas, kā tas ir pieņemts Rietumos un ASV, kur šīs sistēma strādā. Tāpat ir vērts padomāt par tiešsaites priekšmetiem, dažādām nometnēm, ko rīkot gan vecākiem, gan bērniem".

P.Sproģis arī pieļauj, ka tikpat lieli izglītības riski ir arī skolās: "Bērni skolās ļoti bieži mācās vienīgi atzīmei, lai pēc tam visu aizmirstu, nevis izaugsmei un attīstībai. Es nedomāju, ka līdzšinējā izglītības sistēma nodrošinās vēlmi izglītoties. Statistikas dati rāda, ka bērnu radošums apmēram astoņu gadu vecumā strauji krītas, - tas nozīmē, ka tas notiek tieši skolā".

Viņš atbalsta mājmācības ideju, jo vecās izglītības modelis, ko bērni apgūst 12 gadus no vietas, ikvienam ir atrodams google.com – izlasāms un pieejams, savukārt mājmācība ļautu būt radošākam un zināšanās padziļinātākam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē