Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Staģis: Pesimists teiktu, ka ir slikti, bet optimists izceltu divas astotās vietas

"Gēteborgā nostartējām kā parasti - medaļu nav, taču liela pamata satraukumam arī ne. Pesimists teiktu, ka ir slikti, bet optimists izceltu divu mūsu vieglatlētu izcīnītās 8.vietas," sarunā ar portālu Diena.lv pēc nule Zviedrijā aizvadītā Eiropas čempionāta vieglatlētikā telpās saka leģendārais vieglatlētikas statistiķis, Starptautiskās Vieglatlētikas statistiķu asociācijas biedrs kopš 1971.gada, Andris Staģis.

"Žēl, ka atpaliekam no daudzām citām nelielām valstīm, lai gan šoreiz bijām priekšā vismaz saviem kaimiņiem - lietuviešiem un igauņiem. Latvijā vieglatlētikas lauciņš nav sakārtots un par to man ir patiešām žēl. Ar šādu valsts attieksmi pret visu sporta veida pamatu - vieglatlētiku - rezultāti noteikti neuzlabosies," atzīst Staģis. 

"Izcelt šajā čempionātā no mūsējiem varētu Elvija Misāna 8.vietu tāllēkšanā ar paša sezonas labāko rezultātu (kvalifikācijā 7,92 m, finālā 7,68 m). Tāpat noteikti jāatzīmē Poļinas Jeļizarovas 8.vieta 3000 m distancē un jauns Latvijas rekords 1500 metros. Iespējams, no kāda bija gaidīts arī vairāk," spriež statistiķis. Šoreiz Latvija nebija pārstāvēta lodes grūšanā, bet sacensības šķēpmešanā nav iekļautas telpu čempionāta programmā.

Viņš cer, ka pēc pieciem mēnešiem Maskavā visus astoņus Gēteborgā startējušos redzēsim arī pasaules čempionātā, lai gan skrējējam Renāram Stepiņam izredžu doties uz Krievijas galvaspilsētu esot mazāk. 

Eiropas čempionāts vieglatlētikā telpās no piektdienas līdz svētdienai norisinājās Zviedrijas pilsētā Gēteborgā un tajā startēja astoņi Latvijas sportisti - pieccīņā Laura Ikauniece (10.vieta), 800 metru distancē Renārs Stepiņš (24.vieta), Poļina Jeļizarova 1500 un 3000 metru skrējienos (12. un 8.vieta), tāllēkšanā Elvijs Misāns (8.vieta) un Lauma Grīva (13.vieta), kārtslēkšanā Mareks Ārents (11.vieta), augstlēkšanā Jānis Vanags (20.vieta) un trīssoļlēkšanā Santa Matule (17.vieta).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē