Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Tieslietu padome: Jāsaglabā aizliegums tiesnesim darboties politiskajās partijās

Tieslietu padome atbalsta spēkā esošo likuma Par tiesu varu noteikto aizliegumu tiesneša amatu savienot ar piederību pie partijām un citām politiskajām organizācijām, informē Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Šādu lēmumu Tieslietu padome pieņēma pēc Satversmes tiesas uzaicinājuma paust viedokli kā pieaicinātajai personai lietā par likuma Par tiesu varu 86. panta trešās daļas atbilstību Satversmes 102. pantam. Minētā likuma norma noteic, ka tiesneša amats nav savienojams ar piederību pie partijām un citām politiskajām organizācijām.

Arī Augstākā tiesa un Latvijas Tiesnešu biedrība, kas arī ir pieaicinātās personas lietā, uzskata, ka aizliegums savienot tiesneša amatu ar piederību politiskajām partijām nav jāmaina.

Lieta Satversmes tiesā ierosināta pēc Augstākās tiesas senatora Jāņa Neimaņa pieteikuma, kurš uzskata, ka apstrīdētā likuma Par tiesu varu norma nesamērīgi ierobežo tiesnesim Latvijas Republikas Satversmes 102.pantā piešķirtās pamattiesības apvienoties politiskajās partijās.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē