Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vējonis: Krievijas maigās varas mēģinājumi ietekmēt Latviju nav īpaši sekmīgi

Krievijas maigās varas mēģinājumi ietekmēt Latviju nav īpaši sekmīgi, jo tie neatstāj tādu iespaidu, kā otra puse vēlētos, trešdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Situācija saistībā ar Krievijas propagandas un maigās varas instrumentu apkarošanu, pēc Vējoņa domām, ir uzlabojusies. Taču saglabājas tādas problēmas kā nepilnīga valsts mediju apraide visā Latvijas teritorijā, jo aizvien ir apvidi, kur nevar uztvert valsts televīziju. Tāpat aktuāli jautājumi, cik kvalitatīvi ir Latvijā sagatavotie raidījumi krievu valodā, lai ar tiem spētu novērst daļu Latvijas iedzīvotāju no Krievijas informatīvās telpas. To nevar ātri izdarīt, tie ir darbi, kas veicami ilgāku gadu laikā, klāstīja prezidents.

Tāpat, uzskaitot galvenos izaicinājumus drošības jomā, viņš norādīja uz NATO spēku uzņemšana Latvijā no Kanādas un citām partnervalstīm, lai ieviestu dzīvē Varšavas samitā nolemto, kā arī jāturpina iesāktais dars valsts robežas stiprināšanā. Vējonis piesauca arī kiberdrošības izaicinājumus, saistībā ar kuru risināsāmnu Latvija būtu uzskatāma par labu piemēru, jo darbojas kiberzemessardzes vienība, ir Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršnas institūcija Cert.lv

Top komentāri

abc
a
Un kā gan Vējoņa kungs var zināt, kādu Krievijas maigā vara vēlētos atstāt iespaidu? Viņam ir kāds īpašs info? No kurienes? Latvija redz neesot nevienu spiegu noķērusi - bet ir daudz cilvēku, kas lepojas ar to ka zin tādas lietas ko parasti cilvēki nevar zināt..
Zinātājs
Z
Jā, Vējoņa kungs. Tikai neaizmirstiet, ka 2015. gadā, izsludinot attiecīgo Saeimas pieņemto likumu un neizmatojot iespēju vērsties Satversmes tiesā, Jūs pats veicinājāt krievu valodas īpatsvara palielināšanos radio programmās no š.g. 1. janvāra. Ka tikai pats neesat roka, ar kuru šī maigā vara tiek īstenota.
Ēdelweiss
Ē
Man patik šis smaidīgilaimigais purns bildē : uzreizvar redzet, ka vinu ar lielu baudu aplaimojusi Krievijas migā vara.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē