Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Vējonis: Latvijai un Lietuvai jāattīsta sadarbība tirdzniecības un pārrobežu projektos

Latvijai un Lietuvai turpmāk jāattīsta līdzšinējā veiksmīgā sadarbība gan valstu vadītāju un valdību līmenī, gan tirdzniecības, kultūras un pārrobežu sadarbības projektos, tā tikšanās laikā ar jauno Lietuvas vēstnieku Latvijā Artūru Žurausku pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā, Vējonis sarunā apliecināja, ka Lietuva ir nozīmīgs Latvijas sabiedrotais, kā arī īpaši uzsvēra to, ka Lietuva nemainīgi ir Latvijas lielākais tirdzniecības partneris un viens no lielākajiem investoriem.

"Latviju un Lietuvu vieno daudz kopīgu interešu un izaicinājumu. Esam vienoti izpratnē par reģiona drošības stiprināšanu un cieši sadarbojamies kopīgu pozīciju veidošanā Eiropas Savienībā (ES). Tāpēc ceru, ka abu valstu sadarbība kļūs vēl aktīvāka un sniegs arvien labākus rezultātus," sacīja Vējonis.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja gaidāmos nozīmīgos starptautiskos notikumus Latvijā augusta nogalē saistībā ar Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas 25.gadskārtu, kā arī triju Baltijas valstu prezidentu tikšanos ar ASV viceprezidentu Džo Baidenu Rīgā 23.augustā.

Amatpersonas pārrunāja dzelzceļa infrastruktūras līnijas Rail Baltica projekta attīstību Latvijā un Lietuvā, Baltijas enerģētikas tirgus un starpsavienojumu attīstību, kā kopīgo darbu abu valstu līgumtiesiskās bāzes stiprināšanā, īpaši pārrobežu sadarbības jomā.

Tāpat prezidents un Lietuvas vēstnieks atzīmēja nepieciešamību ievērot starptautiskus standartus Astravjecas atomelektrostacijas (AES) būvniecībā Baltkrievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik klusai jābūt Vecrīgai?

Vasarā līdz ar āra kafejnīcu darbību un brīvdabas pasākumu norisi aktualizējas jautājums par to, kā sabalansēt izklaides biznesa un iedzīvotāju intereses, vienlaikus arī veicinot tūristu piesaisti.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē