Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Veselības ministrija: Šo noteikumu pamatā ir audzinošs mērķis

"Šiem noteikumiem pamatā ir audzinošs mērķis," sacīja veselības ministre Ingrīda Circene (V), bilstot, ka cilvēkiem vismaz būs dota iespēja sūdzēties par smēķēšanu uz balkona, piemēram, situācijās, ja diendusā uz balkona gulēt būs nolikts zīdainis.

Veselības ministrija (VM) norāda, ka likumprojektam būs pozitīva ietekme uz sabiedrības veselības stāvokli, jo iedzīvotāji netiks pakļauti dažādām tabakas industrijas netiešas reklāmas un patēriņu veicinošām aktivitātēm, kā arī pašvaldību domes, rūpējoties par savu iedzīvotāju veselību, varēs noteikt papildus smēķēšanas ierobežojumus.

Jau vēstīts, ka Ministru kabineta komiteja pirmdien tālākai izskatīšanai valdībā virzīja grozījumus likumā, kas paredz aizliegt smēķēt ne tikai daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kāpņu telpās un gaiteņos, bet arī uz balkoniem, lodžijām un tuvāk par desmit metriem no daudzdzīvokļu māju ieejām, ārējām kāpnēm vai lieveņiem.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pētījumi liecina, ka ik gadu pasaulē no pasīvās smēķēšanas izraisītām saslimšanām mirst 600 000 cilvēku, no kuriem trešā daļa ir bērni. Tabaka ir viens no vadošajiem veselības riska faktoriem, kas atbildīga par 5,1 miljonu nāves gadījumu pasaulē, - 9% no visiem nāves gadījumiem. Tāpat dati liecina, ka arī viena no astoņām nāvēm pēc 30 gadu vecuma ir saistīta ar personas smēķēšanu.

Pētījumu aģentūras TNS oktobrī veiktajā pētījumā secināts, ka vairāk nekā puse jeb 55% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atbalstītu ieceri aizliegt smēķēšanu arī uz daudzdzīvokļu ēku balkoniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē