Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vilks: Jāturpina darbs pie ekonomikas izaugsmes un ilgtspējas veicināšanas

Līdz ar valdībā apstiprinātajām aktualizētajām makroekonomiskās attīstības un budžeta ieņēmumu prognozēm ir ielikts stabils pamats šā gada budžeta grozījumu sagatavošanā, kas ir viena no tuvākajām finanšu ministra darba prioritātēm. Tā kā šie būs ilgākā laika periodā pirmie budžeta grozījumi ar pozitīvu ievirzi un bez izdevumu samazināšanas, finanšu ministrs Andris Vilks ir norādījis, ka Latvijā, nodrošinot makroekonomikas stabilitāti un ilgtspēju, ir paveikts nozīmīgs darbs, pie kā jāturpina strādāt arī turpmāk.

Finanšu ministra vadībā ir uzsākts arī aktīvs darbs pie 2013. gada valsts budžeta projekta sagatavošanas, informē Finanšu ministrijas paŗstāve Lelde Kaunese.

"Vienlaikus savā darbā lielu vērību pievēršu kā iekšējām, tā ārējām aktivitātēm, lai Latvija 2014. gadā varētu pievienoties eirozonai. Iestāšanās eirozonā būs nozīmīgs solis kopējam valsts ekonomikas atveseļošanās procesam, jo veicinās labvēlīgāku investīciju vidi un budžeta pieejamību," par savu nākamo darba prioritāti stāsta Andris Vilks. Lai nodrošinātu atbilstību visiem iestāšanās kritērijiem, kā arī demonstrētu Latvijas realizēto politiku kvalitāti un ilgtspēju, Latvija ir stingri apņēmusies realizēt pretciklisku fiskālo politiku, uzturēt stabilu un labi funkcionējošu finanšu sektoru un nodrošināt efektīvu un caurskatāmu ES fondu apguvi.

Finanšu ministrs uzskata, ka savā turpmākajā darbā ir jāturpina pievērst būtisku uzmanību dialoga veicināšanai starp valdību un uzņēmējiem, tādējādi kopā strādājot pie valsts ekonomikas attīstības un straujākas izaugsmes Eiropas Savienības līmenī. "Pie jau paveiktā nedrīkst apstāties, jo visā Eiropas Savienībā aktuālie izaicinājumi aicina arī Latviju dot savu ieguldījumu un dalīties pieredzē par ekonomisko problēmu risināšanu," norāda A.Vilks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē