Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Viņķele: Šis būs atspaids daudzām ģimenēm

Nekustamā īpašuma nodokļa samazināšana uz pusi būs atspaids daudzām ģimenēm, uzskata Labklājības ministre Ilze Viņķele (Vienotība).

"Piemērots mājoklis ir viens no priekšnoteikumiem, lai ģimenei ar bērniem dzīve būtu pilnvērtīga. Kuplākai ģimenei nereti ir grūtāk atrast atbilstošu dzīvesvietu tieši paaugstinātu izmaksu dēļ. Šis solis uz pusi samazinās nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu un būs atspaids daudzām ģimenēm, jo tas attieksies arī uz situāciju, kad vienā mājsaimniecībā dzīvo bērni no iepriekšējās laulības, kā arī tiks ņemti vērā bērni līdz 24 gadu vecumam, ja viņi ir studējošie," skaidroja I.Viņķele.

Kā vēstīts, Finanšu ministrijas (FM) izstrādātais likumprojekts paredz nodokļa atvieglojumu 50% apmērā par dzīvojamo māju vai dzīvokli un tam piekrītošo zemi ģimenēm, kurās ir trīs vai vairāk bērnu. Atlaidi plānots piemērot, ja vecāki kopā ar bērniem dzīvo šajā īpašumā un ir tajā deklarējuši dzīvesvietu. Plānots, ka ģimenes atlaides varēs saņemt no 2013.gada 1.janvāra.

Kā ziņots, trešdien Demogrāfisko lietu padomes sēdē apsprieda iespēju ieviest nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi daudzbērnu ģimenēm, kā arī uzklausīja iespējamos risinājumus mācību materiālu nodrošinājuma uzlabošanai izglītības iestādēs.

Demogrāfisko lietu padomes mērķis ir veicināt vienotas valsts demogrāfiskās politikas izveidi un īstenošanu visos valsts pārvaldes līmeņos. Būtiskākie lēmumi, par ko vienojusies padome iepriekšējā sēdē, ir principa nauda seko bērnam iedzīvināšana bērnudārzu pieejamības uzlabošanai pašvaldībās, kā arī sociālo iemaksu pensijas kapitālā dubultošana vecākiem, kuri kopj bērnu līdz pusotra gada vecumam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē