Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Zanders: Nelabojami

Kontekstā ar referendumu par otro valsts valodu nereti izskan, ka situācija nebūtu tik kļūmīga, ja politiķi (dažādām nometnēm piederīgie) būtu mazāk domājuši par savu PR un būtu bijuši tālredzīgāki. Un - lai gan daudzos gadījumos pārmetumi partijām nav korekti, šajā gadījumā nevar noliegt, ka apzināti vai ne tās rīkojušās (un turpina) vismaz neveikli. Šķiet, ņemot vērā, ka priecīgs par izveidojušos situāciju patiesībā nav neviens, politiķi būs izdarījuši secinājumus. Kas to deva!

Spriežot pēc pirmajiem komentāriem saistībā ar gaidāmajiem balsojumiem Eiropas Savienības (ES) finanšu stabilitātes jautājumos, atkal būs tirgošanās un demagoģija, atkal radot valstij nopietnas problēmas. «Čempioni» ir zaļie zemnieki (vismaz apvienības Saeimas frakcijas vadītāja personā) - nav pat vēl īsti zināms, cik un par kādiem jautājumiem balsojumi parlamentā būs, bet Brigmaņa kungs jau pamanījies prasīt divus ministru posteņus apmaiņā pret atbalstu. ZZS acīmredzot nepielec - ja Latvija sevi redz kā ES dalībvalsti, tad mums kā tādai arī jāuzvedas. Ja prastas partiju iekšpolitiskas šantāžas dēļ mēs tā nedarīsim, sekas izbaudīs ne tikai Latvija, kuru vada Dombrovska valdība, bet arī Latvija, kuras valdībā potenciāli var būt paši zaļie zemnieki un pat saskaņieši. Šis nav jautājums par kārtējā budžeta izgāšanu, kur varētu deklarēt, ka nekas jau tik briesmīgs nenotiks utt. Un šis nav jautājums par pārliecīgu piekāpību - rēķināšanas ar realitāti nav iztapšana.

Protams, par ES piedāvātajām izmaiņām Lisabonas līgumā un veidiem, kā veicināt fiskālo disciplīnu, Latvijas parlamentam ir jādiskutē un vajadzības gadījumā jāmeklē sabiedrotie, lai kaut ko, iespējams, principiāli nepieņemamu mainītu (ņemot vērā kaislīgās diskusijas citās dalībvalstīs, tas nav bezcerīgi). Protams, ir kaitinoši, ka citu dalībvalstu vieglprātīgas politikas rezultātā eirozonas jezgā ir ievilkta arī Latvija. Protams, lēmumu un risinājumu centralizēšana, unificēšana bieži draud ar vietējo nianšu neņemšanu vērā. Bet kādas ir alternatīvas? Tad ir skaidri jāpasaka, ka Latvija sevi redz attālinātu no ES procesiem, un tad arī nežēlosimies par atbīdīšanu no ES finansējuma sadales jautājumiem.

Vienu Latvijai nozīmīgu tēmu partijas ir pamanījušās sapurgāt; vai atrašanās Eiropā būs nākamā?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē