Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Eco Baltia apstrīd Getliņu konkursu; Getliņi saskata mēģinājumus ietekmēt IUB

Atkritumu apsaimniekošanas grupa Eco Baltia trešdien iesniegusi sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) par atkritumu apsaimniekotāja SIA Getliņi Eko organizēto konkursu Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai, biznesa portālu Nozare.lv informē uzņēmuma pārstāvji.

Eco Baltia padomes priekšsēdētājs Māris Simanovičs norāda, ka sūdzības saturu veido divi punkti, no kuriem viens ir par to, ka konkursā izskatīšanā netika pieņemts Eco Baltia piederošo uzņēmumu SIA Eco Baltia Vide un SIA Eko Reverss kā personu apvienības piedāvājums, bet otrais sūdzības punkts ir par konkursa rezultātiem.

Eco Baltia sūdzībā par konkursu teikts, ka Eco Baltia lūdz aizliegt Getliņi Eko slēgt līgumu ar konkursa uzvarētāju Vides pakalpojumu grupa, lūdz uzdot Getliņi Eko atkārtoti izvērtēt iesniegtos piedāvājumus un lūdz uzdot Getliņi Eko pārtraukt iepirkuma procedūru.

"Sūdzība par konkursa rezultātiem ir balstīta uz faktu, ka situācijā, kad tikai viens pretendents ir atbilstošs nolikuma prasībām, iepirkums bija jāizbeidz, jo tas norāda, ka nolikumā iekļautās prasības ir nepamatotas. Papildus tam arī visi trīs pretendenti ir savstarpēji saistīti, un, visticamāk, pārējie piedāvājumi tika iesniegti, lai radītu fikciju, ka šis konkurss ir taisnīgs un tajā ir daudz pretendentu," uzsver Simanovičs.

Kā sarunā ar Nozare.lv stāsta Getliņi Eko organizēto konkursa Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai komisijas priekšsēdētājs Edgars Atlācis, tad tas ir vai nu Eco Baltia mēģinājums ietekmēt IUB, vai arī Eco Baltia pārstāvju nekompetence.

Atlācis skaidro, ka, viņaprāt, Eco Baltia prasība pārtraukt iepirkumu ir nepamatota, jo nebija tā, ka konkursa prasībām atbilstu tikai viens uzņēmums. "Vides pakalpojumu grupa tika izvēlēta, jo šis pretendents atbilda konkursa nolikumam. Savukārt pārējiem pretendentiem - AS Daugavpils specializētais ATU un SIA Ekodoktrīna - bija daži tehniski piedāvājuma trūkumi, ko nevaru atklāt."

Savukārt jautāts, vai Eco Baltia iesniegtā sūdzība varētu aizkavēt Getliņi Eko līguma noslēgšanu ar konkursa uzvarētāju, Atlācis atzīmē - kamēr sūdzība nav izskatīta, līgumu slēgt nevar. Viņš arī piebilst, ka IUB sūdzība ir jāizskata viena mēneša laikā.

Ja to atzīs par nepamatotu, tad Getliņi Eko varēs slēgt līgumu ar Vides pakalpojumu grupu, bet, ja sūdzība tiks atzīta par pamatotu, tad līgumu slēgt nedrīkstēs.

Jau vēstīts, ka konkursā par teju 20 miljonus vērtu šķirošanas rūpnīcas būvi Getliņi Eko poligonā par uzvarētāju pasludināts SIA Vides pakalpojumu grupa, bet jautājumus par komisijas pieņemto lēmumu varēs uzdot rīt, 4.septembrī plkst10.30 poligona Getliņi administrācijas telpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas