Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pasažieru vilciens cer jauno iepirkumu izsludināt vēl augustā

Pasažieru vilciens (PV) turpina darbu pie jauno vilcienu iepirkuma specifikācijas izstrādes - gan tehniskajiem, gan finansiālajiem aspektiem, aģentūra LETA uzzināja uzņēmumā.

Patlaban PV sarunās ar Latvijas Dzelzceļu precizē nepieciešamos vilcienu parametrus, kas saistīti ar infrastruktūru, konkrēti - elektrifikācijas procesiem un platformu izbūvi. Ilgtermiņā esot jāzina, kas būs un kādā mērā būs.

Precīzu datumu iepirkuma izsludināšanai uzņēmumā vēl nenosauca, tomēr uzsvēra, ka optimistiska scenārija gadījumā tas tikšot paveikts vēl augustā.

Kā ziņots, 2012.gada aprīlī PV un Spānijas ražotājs CAF parakstīja līgumu par jaunu vilcienu piegādi Latvijai. Vēlāk tika konstatēts, ka Nila Freivalda vadītās PV valdes parakstītais līgums neatbilst sākotnējam iepirkuma nolikumam, kādēļ var tikt apdraudēta Eiropas Savienības fondu finansējuma saņemšana šim darījumam. Vēlāk tika izsludināts jauns iepirkums toreizējā PV valdes priekšsēdētāja Arta Birkmaņa vadībā, taču arī tas netika realizēts, jo vilcieni izrādījās pārāk dārgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas