Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Positivus un Latvenergo gaismas objektu konkursā noskaidroti uzvarētāji

Positivus festivāla un AS_ Latvenergo _kopīgi rīkotajā gaismas objektu konkursā Gaisma pēc rūpīgas izvērtēšanas tika noskaidroti pieci uzvarētāji, portālu_ Diena.lv _informēja konkursa rīkotāji.

Positivus teritorijā apmeklētājus priecēs darbi Gaismas Vītols, Spuldze, Zvaigžņu koncentrāts, Mēness aitu barotava un 3A Kulises.

Žūrija, kuras sastāvā bija pārstāvji no Positivus festivāla, AS Latvenergo un sponsorēšanas mārketinga aģentūras SponsorKing, mākslinieka Aigara Bikšes virsvadībā no iesniegtajiem 77 darbiem izvēlējās piecus uzvarētājus. Uzvarētāju vidū ir Elīnas Pavlovskas, Tatjanas Raičiņecas un Jāņa Piebalga veidotais Gaismas Vītols, kas kāpās izgaismos festivāla apmeklētāju ceļu uz jūru.

Jura Kostirko jauno ideju platforma Spuldze ienesīs gaismu tumsā radot apskaidrību domu aptumsumā. Anita Apele un Reinis Saliņš radījuši īpašu zvaigžņu skatuvi Zvaigžņu koncentrāts, kas zem mākslīgi veidotās debess spēs apturēt un aizraut katru vērotāju. Naktīs, kad nenāks miegs, gaismu ēdošas aitas varēs nākt skaitīt Madaras Laures un Laines Šķesteres instalācijā Mēness aitu barotava. Savukārt Asena D. Čumova veidotās interaktīvās 3A Kulises iesaistīs pasākumu apmeklētājus intriģējošās gaismas un ēnu spēlēs, radot interesi par nezināmo aizkulišu procesu.

Mākslas konkursa organizatori ir patiesi priecīgi par jauno mākslinieku idejām un cer, ka izvēlētie darbu autori gūs lielisku pieredzi, tajā pašā laikā sagādājot vēl vairāk mākslinieciska baudījuma Positivus festivāla apmeklētājiem, faniem un radošas mākslas cienītājiem.

Positivus, lielākais mūzikas festivāls Baltijā, šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas