Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Autovadītājiem Latvijā pieejami 159 stāvlaukumi uz valsts ceļiem

Latvijā uz valsts autoceļiem atrodas 159 stāvlaukumi un 60 atpūtas vietas, kas ir publiski pieejami visiem ceļu lietotājiem, kā arī piemēroti īslaicīgas atpūtas nodrošināšanai kravu pārvadātājiem, portālu Diena.lv informēja Satiksmes ministrijas pārstāve Ilze Sviklina.

Saraksts ar publiski pieejamiem stāvlaukumiem pie valsts autoceļiem ir publicēts mājas lapā www.lvceli.lv, kā arī precīzāka informācija par to atrašanās vietu un stāvokli ir pieejama attiecīgajās VAS Latvijas valsts ceļi reģionālajās nodaļās.

Ņemot vērā, ka Latvijas teritorija un līdz ar to arī pārvadājumu attālumi, ir salīdzinoši nelieli, tad pārsvarā autovadītājiem ir nepieciešami stāvlaukumi īslaicīgas atpūtas nodrošināšanai, skaidroja ministrijas pārstāve.

Jau ziņots, ka autopārvadātāji Satiksmes ministrijai nosūtījuši vēstuli, tajā norādot, ka Latvijā nav pietiekams skaits stāvlaukumu un atpūtas vietu ceļu lietotājiem.

Satiksmes ministrija atbildes vēstulē norādīja, ka valsts budžeta Autoceļu fonda programmai piešķirtie līdzekļi galvenokārt tiek novirzīti autoceļu ikdienas uzturēšanai. Esošajā finansiālajā situācijā nav iespējams novirzīt valsts budžeta līdzekļus drošu stāvlaukumu ierīkošanai. Savukārt Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu izdalītie līdzekļi ir lietojami tikai atbilstoši noteiktajiem kritērijiem autoceļu stāvokļa uzlabošanai un nav paredzēti šādu stāvlaukumu ierīkošanai. "Diemžēl arī komersanti nav izrādījuši interesi par valsts īpašumā esošo stāvlaukumu iznomāšanu, lai ierīkotu tajos drošus stāvlaukumus un sniegtu atbilstošus pakalpojumus," teikts vēstulē autopārvadātājiem.

Satiksmes ministrija norādīja, ka tādi jautājumi kā darba un atpūtas laika ievērošana, kravu zādzības un agresija pret profesionālajiem autovadītājiem ir nozīmīgi un aktuāli ne tikai Latvijā, bet visā Eiropas Savienībā kopumā.

"Arī ES Padomes rezolūcijas, tai skaitā rezolūcija kā apkarot ar kravas autopārvadājumiem saistītus noziegumus un garantēt drošus kravas automobiļu stāvlaukumus, galvenokārt, tiek izstrādātas, lai politiskā līmenī aicinātu ne tikai dalībvalstu valdības, bet arī nozaru profesionālās organizācijas plānot pasākumus, lai veicinātu situācijas sakārtošanu, arī attiecībā uz drošu stāvlaukumu pieejamību autopārvadātājiem, iespējamiem sertifikācijas procesiem, informācijas par drošām kravas auto stāvvietām izplatīšanu kravas automobiļu šoferiem utt.," skaidroja ministrijas pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas