Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bērnu slimnīcas fonds ziedojumos no Mikrotīkla arī šogad saņēmis vienu miljonu eiro

Bērnu slimnīcas fonds (BSF) oktobrī saņēmis otro šī gada ziedojumu no SIA Mikrotīkls 500 000 eiro apmērā, kā rezultātā kopējā uzņēmuma šogad ziedotā summa sasniedz vienu miljonu eiro, informēja BSF Komunikācijas projektu vadītāja Linda Anna Dāldere.

Tehnoloģiju uzņēmums "Mikrotīkls" ir viens no lielākajiem ziedotājiem Latvijā, cita starpā regulāri ziedojot arī Bērnu slimnīcai. Lielas summas uzņēmums ziedojis arī augstākās izglītības iestādēm.

Šogad ziedojums paredzēts Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ārstniecības pakalpojumu uzlabošanai, darbinieku tālākizglītībai, kā arī speciālistu piesaistei no ārvalstīm.

"Mikrotīkls" atbalsta BKUS no 2015.gada, kad BSF saņēma pirmo ziedojumu viena miljona eiro apmērā, un toreiz tas bija paredzēts Hematoonkoloģijas nodaļai un nodaļas pacientu vajadzībām. Kopumā līdz šim ziedojumos no uzņēmuma saņemti jau vairāk nekā 4 miljoni eiro, kas ļāvuši BKUS īstenot virkni nozīmīgu projektu ne vien onkoloģijas, bet arī citu ārstniecības pakalpojumu uzlabošanai, vides un infrastruktūras attīstībai, kā arī palīdzējuši Bērnu slimnīcas medicīnas personālam papildināt zināšanas ārvalstīs un piesaistīt ārvalstu speciālistus.

"Šo gadu laikā ir bijušas daudzas situācijas, kurās "Mikrotīkls" ziedojums ir palīdzējis gan krīzes situāciju risināšana, gan ļāvis veikt nozīmīgus ieguldījumus slimnīcas attīstībā. Viss turpinās, un šī gada ziedojums ir nākamais lielais ieguldījums mūsu bērnu nākotnē, atbalstot gan ārstu tālākizglītību, gan veidojot bērniem draudzīgu vidi slimnīcā, gan ieguldot jaunu ārstniecības iespēju veidošanā," sacīja BSF vadītāja Liene Dambiņa, paužot pateicību par atbalstu.

BKUS vadītājs Valts Ābols norādīja, ka šie ziedojumi ir snieguši iespēju slimnīcā ieviest jaunas ārstēšanas metodes un diagnostikas veidus, kuri pat nesenā pagātnē vēl nebija pieejami, kā arī nodrošināt slimnīcas ārstniecības personālam nepieciešamo apmācību. Viņš piebilda, ka arī šis "Mikrotīkla" ziedojums ļaušot veidot vidi, kurā katrs bērns var justies droši un labi, vienlaikus saņemot iespējami labāko veselības aprūpi.

No 2016.gada onkoloģijas jomai piešķirti 1 071 451,57 eiro no SIA "Mikrotīkls" ziedojumiem. Valsts neapmaksātiem medikamentiem onkoloģijas pacientiem piešķirti 126 012,96 eiro, jaunu ārstniecības un diagnostikas metožu attīstīšanai un ieviešanai veltīti 510 000 eiro, bet vēl 38 400 eiro paredzēti bērnu onkoloģijas pacientu reproduktīvās nākotnes saglabāšanai.

Atbalsts tiek sniegts arī onkoloģijas pacientu ģimenēm - transporta izdevumu kompensēšanai uz un no slimnīcas piešķirti 46 000 eiro. 180 000 eiro 2019.gadā tika ieguldīti BKUS Hematoonkoloģijas nodaļas īpašā rotaļu laukuma izveidei, bet citam nodaļas aprīkojumam sniegti vēl 60 000 eiro. Savukārt nodaļas medicīnas personāla apmācībām, psiholoģiskajam atbalstam, kā arī pacientu un piederīgo izglītošanai veltīti 82 000 eiro.

Savukārt vēl 1 980 275,60 eiro no uzņēmuma ziedojumiem izlietoti vai rezervēti dažādām citām BKUS vajadzībām un projektiem. Tostarp 200 000 eiro ieguldīti atjaunotās Rehabilitācijas klīnikas iekārtošanā un 400 000 eiro jaunuzbūvētā Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra iekārtošanā.

Dažādas summas regulāri tiek veltītas personāla tālākizglītībai un pieredzes apmaiņai ārvalstīs, ārvalstu speciālistu piesaistei, pacientu pieredzes uzlabošanas iniciatīvām, kā arī Vecāku mājas atjaunošanai un virknei citu projektu.

Papildus naudas ziedojumiem SIA "Mikrotīkls" regulāri atbalsta BKUS arī ar mantiskajiem ziedojumiem, nodrošinot slimnīcas IT infrastruktūru ar pašu ražotajiem maršrutētājiem vairāku desmitu tūkstošu eiro vērtībā.

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Mikrotīkls", kas darbojas ar zīmolu "MikroTik", pagājušajā gadā strādāja ar 334,297 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 5,3% un bija 85,78 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "MikroTik" reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2840 eiro. Uzņēmums uz pusēm pieder Arnim Riekstiņam un Džonam Tallijam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas