Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Burovs: Atkritumu izvešana tika organizēta labi

Rīgas mērs šorīt intervijā LNT raidījumā 900 sekundes pauda uzskatu, ka atkritumu apsaimniekošanas situācija Rīgā tiek kontrolēta. Viņš atzina, ka pārsvarā visi klienti vakar tika apkalpoti, vien ap 10% atkritumu konteineru netika iztukšoti. "Es uzskatu, ka atkritumu izvešana tika organizēta labi. Galvenais, kas rīdziniekiem jāatceras - turpmākajos trīs mēnešos atkritumu izvešana notiks bez izmaiņām, par vecajām cenām un bez līgumu pārslēgšanas," situāciju skaidroja Burovs.

Burovs apstiprināja, ka Konkurences padomes (KP) lēmums par monopola veidošanos Rīgā atkritumu apsaimniekošanas jomā tiks apstrīdēts tiesā. Viņš skaidroja, ka tiesa jau ir izskatījusi iesniegto prasību un pēc nedēļas, 23. septembrī, jautājums tiesā tiks skatīts pēc būtības.

Rīgas mērs arī vēlreiz uzsvēra, ka Rīgas dome neatzīst savu vainu atkritumu apsaimniekošanas krīzē, ko Burova ieskatā izraisīja KP pieņemtais lēmums aizliegt rīdziniekiem slēgt līgumus ar atkritumu apsaimniekotāju Tīrīga.

Burovs uzskata, ka varētu pastāvēt situācija, kurā ir tikai viens atkritumu izvešanas operators Rīgā, bet viņš uzvēra, ka tā darbības noteikumiem vajadzētu būt zināmiem un stingriem. "Nevajadzētu baidīties izmantot vārdu "monopols", ja ir atrunāts, ka cena [atkritumu izvešanai] ir viena uz 20 gadiem," skaidroja mērs. 

Lai arī Burovs uzsvēra, ka viens operators nav sliktākais variants, viņš pieļāva, ka varētu būt divi operatori, kas katrs atbild par vienu no Rīgas krastiem, tomēr abiem būtu vieni un tie paši noteikumi. Pats Burovs gan uzskata - kaut šāda iespēja teorētiski pastāv, tās ieviešana ir mazticama. 

Mērs arī pieļāva iespēju, ka līgumi par atkritumu izvešanu ar konkrētu operatoru varētu tikt slēgti nevis uz 20 gadiem, bet gan uz 15, tomēr iespēja slēgt līgumu tikai uz 10 gadiem ir neliela. "Būs grūti sagaidīt investīcijas no investoriem," skaidroja Burovs. Viņš arī apliecināja, ka pēc aptuveni trim mēnešiem būs skaidrība par to, kāda turpmākajos gados būs atkritumu izvešanas sistēma Rīgā.

Rīgas mērs norādīja - ja gadījumā tiesa atzīs KP lēmumu par pareizu, tiks sāktas jaunas sarunas par atkritumu izvešanu Rīgā, tomēr

šoreiz viņš solīja, ka sēdīsies pie viena galda ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem un KP, lai jau laicīgi novērstu krīzes situācijas atkārtošanos.

Viņaprāt, ir maz ticams, ka atkritumu izvešanas tarifi tiktu samazināti, tomēr tie noteikti būtu caurspīdīgāki. Lūgts paskaidrot, ko tas varētu nozīmēt, viņš atzina, ka Tīrīga maz informēja un skaidroja par tarifu veidošanos. "Menedžments absolūti slikts, bet no tā jau nekas nemainās. Tarifiem ir jābūt paskaidrotiem," uzsvēra Burovs. 

Rīgas mērs arī vēlreiz atkārtoja - ja kādam Rīgas iedzīvotājam tomēr ir radušās problēmas ar atkritumu izvešanu, ir jāvēršas Rīgas domē, informējot par radušos problēmu, un situācija tiks risināta. 

Top komentāri

patiesībā
p
Slīkšana atkritumu (pl)ūdos JAU ir iestājusies (nevis tikai vēl gaidāma vai "draudoša") un rullē pēc pilnas programmas. BET – TIKAI un VIENĪGI pašu slīcēju (t.i. mantu / atkritumu kulta pielūdzēju jeb zombijfanu) dēļ. Un - nevis to fiz./jur./publ. personāžu dēļ, kuri piekopj savu arī šajā pašreizējā "rietumliberāldemokrātisko virsvērtību valstī" prioritāri pieprasīto un arvien straujāk "plaukstošo" (jebkurā izpratnē / izpausmē) "treš-biznesu" (jo - ir tak' sacīts: "nauda nesmird!").
Zahars
Z
Īstens komjaunieša rūdījums : Sākumā radām grūtības (apzināti ieejam klinčā ar konkurences ganiem), tad pēc MK lēmuma izpildām tā uzdevumu .... apsveicam - zelta komjaunieša značoks ar lentīti un taloni šampānietim.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas