Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Caunem Drošības policija piemērojusi liecinieka statusu

Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem (ZZS) Drošības policija saistībā ar nedēļas nogalē sacelto paniku par iespējamo Swedbank darbības apdraudējumu piemērojusi liecinieka statuss, aģentūrai LETA pastāstīja Z.Caune.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs neizpauda, par ko otrdien iztaujāts policijā.

Z.Caune atzina, ka nedēļas nogalē ar finanšu ministru Andri Vilku (V) tik tiešām nav runājis. Viņš atklāja, ka nedēļas nogalē kopā ar Jelgavas mēru Andri Rāviņu (ZZS) piedalījies kopīgā pasākumā un ar finanšu ministru sazvanījies tieši A.Rāviņš, jo pats tai laikā zvanījis Swedbank Jelgavas vadībai, kuru neizdevās sazvanīt, taču, stāvot blakus A.Rāviņam, viņš dzirdējis sarunu ar A.Vilku, ziņo LETA.

Kā ziņots, pirmdien Drošības policija sākusi kriminālprocesu par nepamatotu ziņu izplatīšanu par Swedbank finanšu stāvokli pēc Krimināllikuma 194. 1 panta – par nepatiesu datu vai ziņu izplatīšanu par Latvijas Republikas finanšu sistēmas stāvokli. Kriminālprocesā maksimālais paredzētais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pašlaik Drošības policijai ir vairākas versijas par baumu izcelšanās iemesliem un personām, kas šo nepatiesās informācijas izplatīšanos ir veicinājušas, ziņo policija.

Jau vēstīts, ka Jelgavas pilsētas pašvaldība no Swedbankas pārskaitīja 134 000 latu uz citiem kontiem. "Uzskatu, ka tieši finanšu ministra un finanšu institūciju nespēja precīzi un ātri skaidrot situāciju pašvaldībām ir iemesls konkrēto lēmumu pieņemšanai," paziņojumā presei uzsvēra A.Rāviņš

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas