Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dagdas domei - lielākais elektroenerģijas ietaupījums ES programmā

Dagdas pilsētas dome pēc pievienošanās ES programmai GreenLight 2007.gadā samazinājusi apgaismei vajadzīgo energoresursu patēriņu par 85%, uzrādot lielāko samazinājumu un iegūstot vienu no 12 programmas godalgām.

Godalgu ieguvusi arī SIA Saule Bīriņu pils, kas spējusi ietaupīt 76% enerģijas, informē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Programmā GreenBuilding vairāk nekā 80% enerģijas ietaupījumu ir sasnieguši divi no labākajiem renovācijas projektiem: biroju ēka Austrijā un vidusskola Vācijā. Šajās iniciatīvās visā Eiropā piedalās vairāk nekā 700 dalībnieku, kas katru gadu ietaupa aptuveni 545 GWh. Tas līdzinās enerģijai, ko gada laikā patērē divas vidējas Eiropas pilsētas.

«Mēs apsveicam godalgu ieguvējus. Šīs publiskā un privātā sektora organizācijas ir apliecinājums tam, ka tie, kas izdara ieguldījumus un jauninājumus energoefektivitātē, spēj radīt milzu ieguvumu paši sev un reizē dot ieguldījumu ilgtspējīgākā Eiropā,» saka Eiropas komisāre Moire Gēgena-Kvinna, kas atbild par pētniecību, jauninājumiem un zinātni, un enerģētikas komisārs Ginters Etingers.

Eiropas Komisijas Kopīgo pētījumu centra pārvaldītās programmas GreenLight (Zaļā gaisma) un GreenBuilding (Zaļā ēka) ir brīvprātīgas programmas, kas mudina privātas un publiskas organizācijas savās telpās samazināt enerģijas patēriņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas