Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Darbu sāk jaunā DAP ģenerāldirektore Sandra Bērziņa

Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP) amatā stājusies jaunā ģenerāldirektore Sandra Bērziņa, portālu_ Diena.lv _informēja  vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra preses sekretāre Maija Pētermane.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs pārliecināts, ka ar S.Bērziņas stāšanos amatā, DAP aktīvāk jāpievēršas sabiedrības izglītošanai par cilvēka un dabas mijiedarbību, kā arī jāuzlabo sadarbība ar pašvaldībām un zemes īpašniekiem aizsargājamās dabas teritorijās.

S.Bērziņas pirmā darba diena jaunajā amatā ir pirmdiena, 3.jūnijs, un ministrs jau pagājušajā nedēļā tikās ar viņu, lai pārrunātu prioritātes DAP vadībā.

E.Sprūdžs uzsver, ka viens no galvenajiem DAP uzdevumiem ir sabiedrības izglītošana par procesiem dabā un cilvēka ietekmi uz tiem, izmantojot aizsargājamās teritorijas kā paraugu. Ministrs ir pārliecināts, ka DAP daudz lielāka uzmanība jāvelta tam, lai atbalstītu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas prioritātes dabas un vides aizsardzības jomā.

Tā kā liela daļa zemes īpaši aizsargājamās dabas teritorijās ir privātīpašums, būtiska ir skaidrojoša un atbalstoša sadarbība ar zemes īpašniekiem un arī pašvaldībām, motivējot iesaistīties dabas saudzēšanā un teritoriju sakārtošanā. Patlaban atsevišķās vides politikas īstenošanas jomās pārklājas DAP un arī Valsts vides dienesta funkcijas un atbildība, līdz ar to ir nepieciešams izvērtējums, kā šīs funkcijas nodalīt gan praktiski, gan arī normatīvajos aktos, norādīja ministrija.

DAP sagaida arī vairāki izaicinājumi, ar ko tuvākajā laikā jātiek galā - Līgatnes dabas taku apsaimniekošanas jautājuma sakārtošana, kompensāciju izmaksa zemes īpašniekiem par saimnieciskās darbības ierobežojumiem aizsargājamās dabas teritorijās, kā arī atteikšanās no komerciālās koku ciršanas aizsargājamās dabas teritorijās. VARAM jau ir sagatavojusi dokumentus Ministru kabinetam, lai atteiktos no gadiem ieilgušās sliktās prakses.

Līdz šim S.Bērziņa bija Latvijas vides aizsardzības fonda vadītāja un uz DAP tika pārcelta rotācijas kārtībā. S. Bērziņa bijusi Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta direktore, ilgus gadus strādājusi vides aizsardzības sistēmā un Latvijas Vides aizsardzības fonda administrāciju vadīja kopš 2004. gada.

Jau savā pirmajā darba nedēļā, trešdien, 5.jūnijā S.Bērziņa tiksies ar Vides konsultatīvās padomes pārstāvjiem.

LVAF vadībā savukārt iecelts līdzšinējais DAP vadītājs Jānis Strautnieks, kurš pagaidām amata pienākumus nevar sākt pildīt pārejošas darba nespējas dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas