Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Jūrmalā nodibina "Vienotības" reģionālo apvienību; Munkevica liktenis neskaidrs

Apvienības Vienotība sapulce Jūrmalā pulcēja tik daudzus interesentus, ka tās rīkotājiem nācās mainīt telpu. Bez apvienībā pārstāvošo partiju biedriem, ieradies arī krietns skaits novērotāju, tai skaitā arī Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics. _Vienotības _sapulces iznākums lielā mērā izšķir Munkevica palikšanu amatā. Sapulcē nobalsots par reģionālās apvienības dibināšanu.

Uz sapulci pulcējušies Jaunā Laika, Pilsoniskās savienības un Sabiedrība citai politikai Jūrmalas nodaļu pārstāvji, kā arī deputāti Artis Pabriks (SCP), Kārlis Šadurskis (PS), ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL). Valdē būs pa vienam pārstāvim no katras partijas: Iveta Blaua (JL), Romualds Ražuks (PS) un Juris Iļjenkovs (SCP).

Bez Jūrmalas mēra sapulcē notiekošo vēroja arī citi kūrortpilsētas deputāti - gan pozīcijā esošais Munkevica partijas Jūrmala - mūsu mājas biedrs Egmonts Krūmiņš, gan opozīcijā esošais neatkarīgais deputāts Māris Dzenītis un Zigurds Starks (TP).

Publiski sapulces laikā netika runāts par izmaiņām Jūrmalas domes pozīcijā vai opozīcijā. Tomēr iztaujājot katru no deputātiem atsevišķi, atklājās, ka visiem ir atšķirīgi viedokļi, kā rīkoties tālāk. J. Visockis kategoriski atsakās pievienoties koalīcijai. Pārējie ir mazāk radikāli. Savukārt R. Ražuks uzskata, ka jānotiek evolūcijai, nevis revolūcijai, tāpēc tuvākajā laikā domes vadību mainīt nevajadzētu, bet viņš pieļāva iespēju, ka ar laiku apvienība varētu pulcēt domubiedrus ap savām partijām un neizslēdza iespēju, ka ar laiku domes vadība varētu mainīties.

Laikraksts Diena iepriekš vēstīja, ka visas trīs partijas, kas veido Vienotību, ir pārstāvētas Jūrmalas domē, bet tikai divu partiju pārstāvji ir pozīcijā - Romualds Ražuks (PS) un Dzintra Homka (SCP). Tikmēr divi Jaunā laika (JL) deputāti - Juris Visockis un Iveta Blaua - ir sešu opozicionāru skaitā. Izveidojot četru deputātu frakciju, Vienotība var radīt zināmu varas centru, ap kuru pulcēsies līdzšinējie opozicionāri. Pēc J.Visocka teiktā, no 15 deputātiem pašlaik mēra pusē nav vairs deviņi kā līdz šim, bet tikai seši.

Jūrmalas domes deputāts un mēra vietnieks Romualds Ražuks (PS) sapulcē izteicās, ka Vienotība būs kā sniega pika, kura apvienos cilvēkus no dažādām partijām. Tikmēr K. Šadurskis prognozē, ka pēc vēlēšanām apvienība kļūs par vienu partiju. Tomēr A. Pabriks norādīja, ka starp apvienībā esošajām partijām ir atšķirības un SCP ir ideoloģiski kreisākā no tām.


(tiks turpināts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas