Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Gada pēdējā dienā un naktī uz 1.janvāri vaigos kniebs sals

Gadumijā laika apstākļus Latvijā aizvien noteiks anticiklons, no austrumiem mākoņu daudzums palielināsies, tomēr nokrišņi nav gaidāmi, un saglabāsies sals, portālā meteo.lv prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) speciālisti.

31. decembrī dienā gaiss iesils līdz tikai līdz -4...-9 grādiem, bet  naktī uz 1. janvāri temperatūra teritorijas lielākajā daļā pazemināsies līdz -11...-16 grādiem, nedaudz siltāk būs tikai galējos austrumu rajonos, kur debesis klās biezāka mākoņu sega, kā arī rietumu rajonos.

Plāna sniega kārta zemes virsmu klāj tikai rietumu un centrālajos rajonos, ne šī gada pēdējā dienā, ne arī Jaunā 2016. gada pirmajā dienā tās biezums un pārklātā teritorija nepalielināsies.

Pēdējos gados Jaungada naktis ir kļuvušas siltākas, ja no 1986. līdz 2004. gadam vidējā minimālā gaisa temperatūra naktī uz 1. janvāri bija -12,4 grādi, tad kopš 2005. gada vidējā minimālā gaisa temperatūra Jaungada naktī bijusi -5,1 grādi.

Pēdējos 30 gados visaukstākā gadumijas nakts bijusi sagaidot 1997. gadu, kad kopumā Latvijā vidējā minimālā temperatūra sasniedza -20.6 grādus. Šajā periodā novērotās absolūti minimālās gaisa temperatūras dažādās Latvijas novērojumu stacijās ir no -18 grādiem Kurzemes ziemeļos līdz pat -28 grādiem Latgalē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas