Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Horvātija - zeme, kur ēd lavandas

Horvāti daudzējādā ziņā ir līdzīgi latviešiem. Viņi ne tikai lec pār ugunskuru Jāņu naktī, bet iemanās savā virtuvē integrēt teju visu Eiropas virtuvi, tomēr mīl arī savējo - raksturīgās trifeles un lavandu pievieno teju katrā ēdienā.

Katrai valstij ir kāds noteikts gastronomiskais jājamzirdziņš, kam viņi veido PR kampaņu vairāku gadsimtu garumā, taču Horvātijai nav tāda vilcējspēka kā Itālijai pasta un pica, Spānijai ― gaspačo, Francijai ― siers, Ungārijai ― gulašs, Austrijai ― šnicele un zaherkūka. Tomēr te, Adrijas jūras krastā, var atrast visu no iepriekš minētā. Horvāti savai virtuvei ir pielāgojuši kā itāliešu, tā austriešu virtuvi. Netrūkst arī franču un spāņu piesitiena. Viss atkarīgs no valsts novada, piemēram,  Istrijā un Dalmācijā izteiktāka ir Itālijas ietekme kā arhitektūrā, tā ēdienos. Savukārt, ja apmeklēsiet Centrālo un Ziemeļhorvātiju, varēsiet mieloties ar austriešu sātīgo virtuvi, bet Slavonijas novadā noteicēja ir Ungārijas garša. Taču ir arī pavisam neparasti ēdieni, piemēram, trifeļu saldējums, ko neklātienē ļauts nobaudīt SestDienas lasītajam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas