Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Jaungada naktī pirotehnikas dēļ neviens ugunsgrēks nav izcēlies

Par godu 2015.gada atnākšanai daudzi cilvēki, kā jau ierasts, rīkojuši privātu uguņošanu, vairākos gadījumos pietiekami neparūpējoties par apkārtējo drošību. Tomēr, neraugoties uz to, ugunsdzēsēji gadumijas naktī nav reģistrējuši nevienu pirotehnikas izraisītu ugunsgrēku.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) informē, ka Jaungada naktī tika saņemti vairāki izsaukumi uz privātu salūtu šaušanas vietām, tomēr nevienā gadījumā informācija par it kā notikušu aizdegšanos neapstiprinājās.

Kopumā aizvadītā diennakts VUGD bijusi diezgan saspringta, lai gan daudz lielu ugunsgrēku nav reģistrēti. Jau ziņots, ka Vecgada vakarā Ozolnieku novadā aizdegās dzīvojamā māja, laupot dzīvību diviem apmēram 45 un 55 gadus veciem vīriešiem.

Vēl viens lielāks ugunsgrēks izcēlās ap plkst.3 Dobelē, aizdegoties neapdzīvotai divstāvu koka ēkai. Degšanas platība bija 144 kvadrātmetri, taču šis ugunsgrēks cilvēku upurus neprasīja. Arī dzēšanas darbi noritēja bez īpašām problēmām. Plkst.6.30 ugunsgrēku izdevās lokalizēt, taču ugunsdzēsēji joprojām turpina darbu notikuma vietā.

Kā liecina operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī, laikā no 31.decembra plkst.6.30 līdz 1.janvāra plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 61 izsaukumu, tostarp dzēsti 37 ugunsgrēki. Desmit gadījumos deguši atkritumu konteineri, piecas reizes - sodrēji, bet divas reizes - konstrukcijas ap dūmvadiem. Vēl vairākos gadījumos trauksmi izraisījis piededzis ēdiens un sadzīves priekšmetu aizdegšanās nelielā platībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas