Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Joprojām salīdzinoši lieli parādi par siltumu

Neraugoties uz bezsniega ziemu, kopš pagājušās apkures sezonas parādnieku skaits ir tikai palielinājies. A/s Rīgas siltums (RS) par pagājušo apkures sezonu saviem klientiem ir izrakstījis rēķinus, kuru kopējā summa ir 155,01 miljons eiro, bet netika samaksāts 10,01 miljons eiro, apliecina RS Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Līdz šā gada 11. augustam iedzīvotāju parāds par piegādāto siltumenerģiju ir 1,2 miljoni eiro. 

Iemesli tam, ka iedzīvotāji Latvijā daudz vieglāk varēja veikt norēķinus par saņemtajiem pakalpojumiem, bija mērenā ziema, kā arī salīdzinoši zemā gāzes cena. Šajā sezonā liela daļa iedzīvotāju varēja apmaksāt siltumenerģijas rēķinu vēl apkures sezonas laikā, nevis sagaidot vasaru, norāda Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ģirts Beikmanis.

Kā informē Latvijas Pašvaldību savienība (LPS), apkures sezonas sākumā iedzīvotāju parādu summa bija 42,97 miljoni eiro, bet apkures sezonas beigās 46,46 miljoni eiro, kopumā ņemot gan Latvijas lielās pilsētas, gan novadus. Loģiska šķiet tendence, ka parādnieku skaits no apkures sezonas sākuma līdz tās beigām ir tikai pieaudzis. "Šogad iedzīvotājiem bija vieglāk veikt siltumenerģijas maksājumus," Dienai apliecina Beikmanis. Parādu apjoms par 2014. gadu, salīdzinot ar 2013. gadu, ir būtiski samazinājies, sasniedzot 73%. LPS apliecina, ka arī iedzīvotāju tendence apmaksāt tekošos rēķinus ir uzlabojusies.

Plašāk lasiet trešdienas, 13.augusta, laikraksta Diena 6.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas