Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KNAB veic procesuālas darbības ABLV Bank; banka uzsver atvērtību sadarbībai

Tiesībsargājošo iestāžu otrdien veiktās procesuālās darbības likvidējamajā ABLV Bank varētu būt saistītas ar kriminālprocesu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu ne mazāk kā 50 000 000 eiro apmērā.

Latvijas prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska portālu Diena.lv informēja, ka Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes, Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas pārvaldes, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas darbinieki veic neatliekamās procesuālās darbības, tai skaitā, vismaz 20 sankcionētas kratīšanas Latvijas teritorijā un ārvalstīs sadarbībā ar citu valstu tiesībsargājošām iestādēm. Izmeklēšanas darbības tiek veiktas saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju ne mazāk kā 50 000 000 eiro apmērā kādā kredītiestādē.

Krimināllietā esošie materiāli satur ziņas, ka organizētā grupa, kurā ietilpst vairāku valstu pārstāvji, laika posmā no 2015.gada līdz 2018.gadam veica noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju ne mazāk kā 50 000 000 eiro apmērā, tostarp, veicot pārskaitījumus vienā no Latvijas kredītiestādēm par faktiski nenotikušiem darījumiem. Organizētās grupas īstenoto noziedzīgo nodarījumu atbalstīja likvidējamā kredītiestāde un tās darbinieki, novēršot šķēršļus naudas līdzekļu pārskaitīšanā, informē Ģenerālprokuratūrā.

Kriminālprocesā notiek pirmstiesas izmeklēšana pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, par dokumentu viltošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Majevska apliecināja, ka šis kriminālprocess sākts pagājušajā gadā un tajā izveidota izmeklēšanas grupa. Pērn 19.oktobrī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra pārņēma kriminālprocesa izmeklēšanu.

KNAB norādīja, ka procesuālās darbības bankā tiek veiktas Ģenerālprokuratūras uzdevumā. Ņemot vērā, ka KNAB šajā lietā nav procesa virzītājs, tas neesot tiesīgs sniegt jebkādu informāciju. 

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji ieradušies arī kādā īpašumā Rīgā, Alberta ielā.

Likvidējamās ABLV Bank pārstāvji apstiprina, ka tās telpās Skanstes ielā 7 otrdienas rītā ieradušies tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, un uzsver, ka banka ir gatava ar tiem sadarboties.

"Varam apstiprināt, ka šorīt sabiedrības telpās ir ieradušies valsts tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji, kuri veic savu darbu. Mūsu rīcībā šobrīd nav precīzas informācijas, ar ko šīs darbības ir saistītas, taču jau iepriekš gan banka, gan tās akcionāri ir apliecinājuši, ka sadarbosies un jau sadarbojas ar visām institūcijām. Banka jau ir nodrošinājuši Finanšu izlūkošanas dienestam pilnu pieeju ABLV bankas vēsturiskajiem datiem, kā arī jau pērnā gada septembrī valsts institūcijām iesniedza tūkstošiem bankas dokumentu. Banka un tās akcionāri ir ieinteresēti, lai notiktu rūpīgas pārbaudes gan par kreditoriem, gan bankas darbību," portālam Diena.lv pauda likvidējamās ABLV bankas komunikācijas vadītājs Jānis Bunte.

Portāls Skaties.lv šodien vēsta, ka bankas centrālajā ēkā Skantes ielā 7  šorīt aptuveni plkst. 9.30 ieradušies KNAB  darbinieki bruņotu, maskās tērptu specvienības darbinieku pavadībā. Darbs bankā patlaban ir apstādināts, darbinieki tiek laisti mājās, iekšā telpās no jauna neviens netiek ielaists.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

TTT
T
Ieprogrammētās frāzes - kratīšana pēc bankas darbības apturēšanas ir neatliekamā darbība :)
Solomons
S
Kā redzams ABLV Bank biznesam ir daudz līdzjutēju.
Miermīlis steiga
M
Kāpēc KNAB veic procesuālās darbība sar tādu lielu laika nobīdi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas