Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koncertzāles Latvija projekts uzvar starptautiskā jumiķu federācijas konkursā

Koncertzāle Latvija un Ventspils Mūzikas vidusskola uzvarējusi Starptautiskās jumiķu federācijas rīkotajā konkursā IFD Award 2019, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādē Komunālā pārvalde.

Koncertzālei Latvija un Ventspils Mūzikas vidusskolai līdz ar augstiem energoefektivitātes risinājumiem jumta konstrukcija ir viens no sarežģītākajiem elementiem projekta īstenošanā. Jumta plakne sastāv kopumā no 85 plaknēm, savukārt fasāde ir veidota no keramikas paneļiem, kas tika individuāli profilēti speciāli šim objektam. To veidojis uzņēmums SIA CMDB.

Vēl vienu pirmo vietu šajā konkursā ieguva Latvijas Muzeju krātuve - plakano jumtu nominācijā (uzņēmums SIA Almont, Maksima Sidorova personā), bet otro vietu ieguva Katlakalna baznīcas projekts - metāla jumtu kategorijā (uzņēmums SIA Jumtu meistars).

Konkursā no visas pasaules tika izmeklēti skaisti, inovatīvi un sarežģīti izbūvēti jumti, kā arī vēdināmās fasādes, un to vērtēšana sadalīta četrās kategorijās - metāla jumti, plakanie jumti, slīpie jumti, fasādes (ventilējamās).

IFD AWARD 2019 konkursa gaitā kopumā saņemti 86 pasaules visdažādāko objektu pieteikumi no Austrijas, Igaunijas, Latvijas, Lielbritānijas, Ķīnas, Amerikas, Kanādas, Krievijas, Slovākijas, Vācijas, Īrijas u.c. valstīm. Iesniegtos projekta darbus izvērtēja starptautiska žūrija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas