Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Kuldīgā notiks dārzeņu koncerts ar zupu izskaņā

Pilsētas svētkos «Dzīres Kuldīgā» sestdien, 19.jūlijā, Rātslaukumā vienīgo koncertu Latvijā sniegs unikālais Vīnes Dārzeņu orķestris no Austrijas, kurā muzicēšanai tiek izmantoti no svaigiem, vietējā tirgū iegādātiem dārzeņiem īsi pirms uzstāšanās izgatavotās ķirbju bungas, burkānu flautas, gurkofoni, baklažanatori un citi tikpat eksotiski mūzikas instrumenti.

Mūziķu meistarība arī uz šiem instrumentiem ļauj izpildīt visdažādāko stilu kompozīcijas — gan klasiku un afrikāņu melodijas, gan arī brīvo džezu un tehno. Orķestris izveidots pirms desmit gadiem un koncertējis gan Eiropā, gan Āzijā, sitot ķirbja bungas ar diviem puraviem, trinkšķinot uz raberberu stīgām, dauzot baklažānu šķīvjus, klabinot no rāceņiem veidotus sitamos instrumentus un izvilinot skaņas no citiem, pilnīgi neiedomājami apstrādātiem un pielietotiem dabas veidojumiem.

Sestdien, sākot no plkst. 11.20 līdz 12 Kuldīgas Rātslaukumā ikviens varēs vērot Dārzeņu orķestra instrumentu izgatavošanas procesu un būt par liecinieku tam, ka paprika, burkāni un baklažāni patiešām pārtop mūzikas instrumentos. Četros pēcpusdienā sāksies Dārzeņu orķestra koncerts, bet tā noslēgumu vainagos no instrumentu izgatavošanā pāri palikušajām dārzeņu sastāvdaļām gatavota garda zupa, ar kuru tiks cienāti apmeklētāji.

«Dzīru Kuldīgā» producente, Kuldīgas kultūras nama direktore Inta Burnevica atzīst, ka šāda koncerta rīkošana ir zināms izaicinājums organizatoriem: «Pirmo reizi sastopos ar tik īpašām prasībām koncerta tehniskajam nodrošinājumam. 130 noteiktas formas un izmēra burkānu, 12 garu un taisnu gurķu, 25 vidēja izmēra tomātu un vēl 22 veidu dārzeņu sagādāšana jūlijā ir nieks, salīdzinājumā ar prasību pēc trim gigantiskiem ķirbjiem,» sākotnēji bija noraizējusies I.Burnevica, jo jaunās ķirbju ražas vēl nav, bet pērnā gada milzeņi tikai retam saglabājušies. Bet ceturtdien viņa bija priecīga «Dienai» pavēstīt, ka viss atrisinājies lieliski. «Uz aicinājumu atsaucās gan pilsētnieki, gan rajona ļaudis, piedāvājot vajadzīgā izmēra ķirbjus, un tie kopā ar citiem dārzeņiem gaida mūziķus, kuri Kuldīgā ieradīsies piektdien,» teica producente.

Vīnes Dārzeņu orķestra koncertu Kuldīgā atbalsta Austrijas vēstniecība Latvijā un biedrība «Slow Food Riga».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas