Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Lācei ministrijas vadīšanai ir spēkā augstākās kategorijas speciālā atļauja darbam ar valsts noslēpumu

Jaunajai kultūras ministrei Agnesei Lācei (P) kā līdzšinējai Kultūras ministrijas parlamentārajai sekretārei ir izsniegta augstākās kategorija speciālā atļauja darbam ar valsts noslēpumu, kas ir derīga arī ministres pienākumu veikšanai, aģentūrai LETA apstiprināja Satversmes aizsardzības birojā (SAB).

Sociālajos tīklos šonedēļ tika izplatītas arī runas, ka līdzšinējās kultūras ministres Agneses Loginas (P) demisija ir saistīta ar pielaides valsts noslēpumam anulēšanu. "SAB norāda, ka publiski izskanējušie pieņēmumi par bijušās ministres demisijas saistību ar speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam it kā anulēšanu ir nepamatoti," apliecināja SAB.

SAB aicina Latvijas iedzīvotājus rūpīgi izvērtēt informācijas pamatotību un neizplatīt nepārbaudītas ziņas tālāk, piemēram, sociālajos tīklos, lai tādējādi nedestabilizētu valsts informatīvo telpu un sabiedrības noskaņojumu. Nepatiesu, iedzīvotāju noskaņojumu un valdību destabilizējošu vēstījumu izplatīšana publiskajā telpā ir viens no hibrīdā apdraudējuma veidiem. Tā kā arī Latvija ir pakļauta šāda veida hibrīdapdraudējumam, valsts iedzīvotāji, kā informācijas patērētāji un izplatītāji, arī ir iesaistīti un kļūst līdzatbildīgi par valsts drošību. Līdz ar to valsts drošības uzturēšanai un stiprināšanai katram iedzīvotājam jāmācās šos apdraudējumus atpazīt, jābūt gatavam tiem nepadoties un pretstāvēt, uzsvēra SAB.

Jau rakstīts, ka Saeima ceturtdien kultūras ministres amatā apstiprināja līdzšinējo KM parlamentāro sekretāri Lāci. Viņu amatam piedāvāja "Progresīvie" pēc tam, kad kultūras ministre Logina nolēma personīgu iemeslu dēļ atkāpties no amata. Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) nolēma Lāci virzīt apstiprināšanai Saeimā.

Par Lāci nobalsoja 52 deputāti, pret bija 27, bet neviens deputāts neatturējās. Par balsoja "Progresīvo", Zaļo un zemnieku savienības un "Jaunās vienotības" frakcijas deputāti. Vēl Lāci atbalstīja pie frakcijām nepiederoši deputāti Oļegs Burovs (GKR), Igors Rajevs un Andrejs Ceļapīters.

Pret Lāces kandidatūru balsoja Nacionālās apvienības un "Apvienotā saraksta" frakciju deputāti. Balsojumā nepiedalījās "Latvija pirmajā vietā" un "Stabilitātei" frakcijas, kā arī nupat "Progresīvo" frakciju pametušais deputāts Edgars Zelderis.

Kā vēstīts, Lāce iepriekš bijusi padomes locekle Sabiedrības integrācijas fondā, vadošā pētniece migrācijas un integrācijas jomā sabiedriskās politikas centrā "Providus". Tāpat bijusi biedre tādās nevalstiskajās organizācijās kā biedrībā "Gribu palīdzēt bēgļiem" un biedrībā "Ar pasaules pieredzi Latvijā".

Lāce ieguvusi maģistra grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē, kā arī maģistra grādu socioloģijā ar specializāciju migrācijas studijās Deusto un Osnabrikas universitātē Amsterdamā.

Lāce kandidēja aizvadītajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās no partijas "Progresīvie". Kandidātes anketā norādīts, ka Lāce teicami zina angļu valodu, labi - vācu un nīderlandiešu valodu, bet pamatzināšanu līmenī - spāņu valodu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Logina sāka pildīt kultūras ministres pienākumus 2023.gada 15.septembrī. Neilgi pēc tam viņas komandai pievienojās Lāce, kļūstot par KM parlamentāro sekretāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas