Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvija un vēl sešas dalībvalstis brīdina par jaunu referendumu nepieciešamību dalībai ES

Septiņas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis - Bulgārija, Čehija, Latvija, Lietuva, Polija, Rumānija un Ungārija - pirmdien brīdinājušas, ka tām varētu nākties rīkot jaunus referendumus par valsts dalību blokā, ja tiks veiktas izmaiņas līgumos attiecībā uz ciešākas eirozonas izveidi.

Kā pavēstīja diplomāti, kuri nevēlējās publiskot savu vārdu, minētās dalībvalstis, kas blokam pievienojās pēc 2004.gada un kuras vēl nav ieviesušas eiro, paudušas satraukumu par nepieciešamību pievienoties eirozonai saskaņā ar noteikumiem, kas bija spēkā šo valstu uzņemšanas brīdī.

Bulgārijas, Čehijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas un Ungārijas pārstāvji arī norāda, ka eirozona būtiski mainās, kļūstot par ciešāku fiskālo, ekonomisko un politisko kopumu, pretstatā monetārai apvienībai.

"Visas septiņas valstis norāda, ka izmaiņas eirozonas juridiskajā statusā varētu mainīt to uzņemšanas līgumu nosacījumus," kas savukārt "varētu likt tām rīkot jaunus referendumus", atklāja kāds sarunām pietuvināts avots.

Tāpat šīs bloka dalībvalstis pieprasa, lai tām eirozonā neietilpstošajām valstīm, kuras vēlēsies piedalīties parasti slēgtajās sarunās "par iespējamajām reformām", šāda iespēja tiktu nodrošināta.

Francijas un Vācijas līderi iepriekš pieļāvuši, ka, iespējams, būs nepieciešamas izmaiņas līgumos, lai nodrošinātu rūpīgāku vājāko eirozonas dalībvalstu uzraudzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas