Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

LTV operatori draud streikot; LTV vadībai nekas nav zināms

Latvijas Televīzijas (LTV) operatori ir neapmierināti ar atalgojumu, tādēļ viņi apsver iespēju rīkot streiku, ziņo portāls kasjauns.lv. LTV pašreklāmas redaktors Jānis Kalve portālam Diena.lv norādīja, ka "nekādi streiki nav pieteikti un nekas par to nav zināms".

Operatori patlaban saņemot "uz rokas" 2,60 latus par stundu. Viņi vēlas atgūt pie algas iepriekš noņemtos 15%. "Drīkstam nostrādāt valstī atļautās 160 līdz 170 stundas mēnesī, decembrī jābūt pa nullēm, jo virsstundas ņemt nevar. Pēdējo mēnesi bez naudas sēž mājās," kasjauns.lv stāsta LTV operators, kurš vēlas palikt anonīms. Operatori, lai nodrošinātu sevi un ģimenes, piestrādā arī citās televīzijās. "Mums maksā par pusi mazāk, salīdzinot ar komerckanāliem," saka kasjauns.lv avots. LTV ģenerāldirektora Edgara Kota attieksmi viņš raksturo īsi: "Nekāda." "Nekur nevaram braukt, jo naudas nav, bet cik tad var rādīt runājošās galvas? Ir tāda bezcerība," kasjauns.lv sacīja kāds no LTV operatoriem.

Latvijas televīzijas arodbiedrības pārstāve Ināra Vītola atzina, ka par streiku nekas konkrēts nav runāts. "Doma ir, bet tikai kā doma pagaidām. Principā viņi bija tā kā visi par streiku, bet es gan negribētu neko konkrētu runāt, jo nav nekas konkrēti zināms," sacīja I.Vītola.

Portāls vēsta, ka streiks varēja notikt jau 18. februārī, tomēr pagaidām televīzijas arodbiedrība ieteikusi ar streiku pagaidīt, vispirms risināšot pārrunas ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) un LTV vadību.

NEPLP pārstāvis Gints Grūbe kasjauns.lv apstiprināja, ka televīzijas arodbiedrība izteikusi vēlmi tikties ar NEPLP. Padome arī pirmdien saņēmusi vēstuli no LTV ģenerāldirektora E.Kota, kurā lūgts panākt papildus līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta sabiedriskajai televīzijai. Piektdien plānota tikšanās ar LTV vadību, un viens no apspriežamajiem jautājumiem būs televīzijas finanšu plānošana.

Vēstulē NEPLP E.Kots atgādina, ka pērn 20. oktobrī LTV vērsās pie iepriekšējā padomes sastāva, norādot, ka pēdējos gados valsts budžeta dotāciju vairākkārtējas samazināšanas rezultātā pieņemti smagi lēmumi. 2009. gadā LTV darbinieku skaits samazināts no 551 līdz 459, bet 2010. gadā atlikušajiem par 15% samazināts atalgojums. Lai labotu situāciju, LTV vadība lūdz papildus piešķirt 795 000 latu, vēsta kasjauns.lv.

Jau ziņots, ka LTV operatori solīja streikot arī 2006. gada 1. oktobrī, pieprasot vadībai viest skaidrību par algām. Toreiz Ziņu dienesta operatoru alga pirms nodokļiem bija trīs lati par stundu — kopā ar pamatalgu un autoratlīdzību. Streiku draudēja izraisīt vēsts, ka viņiem noņems autoratlīdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas