Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

LTV par 60 000 latu paplašinās raidījumu subtitrēšanu un surdotulkošanu

No trešdienas, 8. februāra, Latvijas Televīzija  (LTV) ievērojami paplašinās raidījumu un filmu pārraidīšanu ar subtitriem un surdotulkojumu, izmantojot valsts budžeta piešķirto papildus mērķdotāciju 60 000 latu apmērā, vēsta aģentūra BNS.

Raidījumu un filmu izvēle, ko turpmāk LTV pārraidīs ar subtitriem un surdotulkojumu, notika ciešā sadarbībā ar Latvijas Nedzirdīgo savienību un cilvēku ar dzirdes traucējumiem ieteikumu dēļ, portālu Diena.lv informēja LTV1 satura redaktore Sarmīte Plūme.

Raidījumus ar subtitriem LTV 1 un LTV 7 demonstrēs atkārtojumu laikos.  Trešdienās plkst. 23.15 LTV programmā iekļauts raidījums Vides fakti ar subtitriem, ceturtdienās plkst. 10.20 Province. Svētdienas pusdienlaikā LTV 7 varēs noskatīties Zebru ar  subtitriem, bet no 16. februāra – LTV 1 nodrošinās vēl vienu papildus atkārtojumu De facto, pārraidot to ceturtdienās plkst. 12.30 LTV 1 ar subtitriem.

Ceturtdienas atkārtojumu slejā, kas paredzēta cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem, iekļausies arī diskusiju raidījums Sastrēgumstunda, ko LTV 1 pārraidīs ar surdotulkojumu ceturtdienās plkst. 11.20, sākot no 16.februāra.

Savukārt raidījumu 100 g kultūras. Nacionālie dārgumi ar subtitriem varēs redzēt LTV 1 atkārtojumu slejā trešdienās plkst. 10.20, sākot no 29.februāra.

No 19.februāra LTV 1  ar subtitriem pārraidīs svētdienas  romantisko filmu, kas ēterā ir plkst. 18.50, savukārt, no 3.marta ar subtitriem būs sagatavotas visas BBC dokumentālās filmas par dabu, ko LTV 1 pārraida sestdienās plkst. 16.45.

Jau iepriekšējos gados ar  surdotulkojumu  LTV 1.kanālā bija skatāmas ziņas Šodien Latvijā un pasaulē plkst. 18.00 katru dienu, svētku dievkalpojumus Lieldienās, 4.maijā, 18.novembrī un Ziemsvētkos, Saeimas svinīgo sēdi 4.maijā. Ar subtitriem, tāpat kā iepriekš, ir plānots pārraidīt Valsts prezidenta svētku uzrunu 18.novembrī un Jaungadā, kā arī Ministru prezidenta svētku uzrunu 31.decembrī.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas