Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Mežacūkas posta Ugāles centru

No mežacūku rakumiem pamatīgi cietis Ugāles centrs - gan teritorija ap skolotāju ēku, gan basketbola laukums, bērnu rotaļu laukums un pat kapsēta, vēsta portāls ventasbalss.lv. Iedzīvotāji lūguši palīdzību gan pagasta pārvaldē, gan mežniecībā, gan Zemkopības ministrijā. "Neesam ar mieru dzīvot kopā ar mežacūkām, kur tām atļauts viss, bet mēs esam bezspēcīgi," portāls citē kādu ugālnieku.

Portāls raksta, ka mežacūkas piederot elitārajai medību saimniecībai Mētras1, kas tās barojot un tā veicinot populācijas vairošanos. Iepriekšējos gados cūku piebarošana bijusi īpaši intensīva, bet tagad, kad tās baro mazāk, tās barību meklē pat mazdārziņos, kuriem apjozts drāšu žogs.

Medību kolektīva Mētras 1 vadītājs Aivars Mačtams ventasbalss.lv apgalvojis, ka mežacūku pēdējos gados nebūt nav kļuvis vairāk. Viņam žēl cilvēku, kas cietuši no mežazvēru rakumiem, taču cūkai neko nevarot pavēlēt. Lai mežazvēri neizrakātu zemnieku iesēto labību, sējumus jāapjož ar žogu, viņš pamācījis.

Medību kolektīvam Mētras1 līdz 31.martam atļauts nomedīt 295 cūkas, un iepriekšējos gados noteiktā norma esot arī sasniegta vai tuvu tai, informējusi mežniecība.

Savukārt Valsts Meža dienesta speciālists skaidrojis, ka ikviena mednieka gods ir nošaut plēsējus. Savukārt uz briežu un cūku šaušanu mednieki neesot tik naski. Plēsēju dabā neesot tik daudz, lai varētu noregulēt mežacūku un briežu blīvumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas