Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Neviens no Latvijas eiroparlamentāriešiem nebūs pilntiesīgs Lauksaimniecības komitejas loceklis

Neviens no Latvijas astoņiem jaunievēlētajiem Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem nebūs pilntiesīgs Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas loceklis, taču no mūsu valsts ievēlētie eiroparlamentārieši tajā varētu strādāt kā aizvietotāji. Visticamāk, kā aizvietotājs komitejā darbosies EP deputāte Sandra Kalniete (Vienotība).

Saskaņā ar ceturtdien EP pieņemto sarakstu, Kalniete, Andrejs Mamikins (Saskaņas centrs) un Iveta Grigule (Zaļo un zemnieku savienība) darbosies Ārlietu komitejā, Valdis Dombrovskis (Vienotība) - Budžeta komitejā, Artis Pabriks (Vienotība) - Starptautiskās tirdzniecības komitejā. Tatjana Ždanoka (Latvijas Krievu savienība) būs Nodarbinātības komitejas un Lūgumrakstu komitejas locekle, Krišjānis Kariņš (Vienotība) turpinās darboties Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā, bet Roberts Zīle (VL!-TB/LNNK) -Transporta komitejā. Grigule bez Ārlietu komitejas darbosies arī Drošības un aizsardzības apakškomitejā. 

Vēl līdz galam nav apstiprināts aizvietotājlocekļu saraksts, tomēr dokumenta projekts liecina, ka Latvijas deputāti kā aizvietotāji varētu darboties arī Lauksaimniecības, Kultūras, Ekonomikas, Iekšējā tirgus, Pilsoņu brīvību un Reģionālās attīstības komitejās.

Kalnietes birojā portālam Diena.lv skaidroja, ka Kalniete vēlējusies būt patstāvīgā locekle Ārlietu, nevis Lauksaimniecības komitejā Ukrainas krīzes kontekstā. Arī atšķirības starp pilntiesīga un aizvietotāja statusu komitejās esot minimālas, un, ja ir vēlēšanās, savas ieceres īstenot tāpat esot iespējams.

EP Informācijas birojā Rīgā portālu Diena.lv informēja, ka deputātu sadalījumu komitejās ierosina EP politiskās grupas, pamatojoties uz pašu deputātu izrādīto interesi. Deputātu sadalījumam komitejās ir proporcionāli jāatspoguļo EP politiskais sastāvs.

Šī iemesla dēļ var secināt, ka sasaukuma laikā mainīt komitejas varētu būt gana sarežģīti. Turklāt, ja Dombrovskis kļūs par eirokomisāru, viņa sekotājam parlamentā varētu nākties strādāt priekštecim izradzītajā komitejā.

Iepriekšējā sasaukumā pilntiesīgs Lauksaimniecības komitejas loceklis bija Alfrēds Rubiks (Latvijas Sociālistiskā partija), bet kā aizvietotāja tajā strādāja Kalniete. Šīs komitejas darbs iepriekšējā sasaukumā Latvijai bija būtisks ar vairākiem jautājumiem, tostarp ar kopējās lauksaimniecības politikas reformu. Komiteja atbild par kopējās lauksaimniecības politikas darbību un attīstību un lauku attīstību, ieskaitot attiecīgo finanšu instrumentu darbību.

Aizstājēja statuss deputātam sniedz iespēju piedalīties komitejas sanāksmēs, izteikties un pilntiesīgā locekļa prombūtnē piedalīties balsošanā. Turklāt pastāvīgie aizstājēji aizvieto nevis konkrētu pastāvīgo locekli, bet gan to savas politiskās grupas attiecīgās komitejas pilntiesīgo locekli, par kura aizvietošanu pirms balsošanas sākuma ir paziņots komitejas priekšsēdētājam.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas