Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pagājušajā gadā ar LIAA starpniecību piesaistītas investīcijas 204 miljonu eiro apmērā

Pagājušajā gadā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) starpniecību piesaistītas investīcijas 204 miljonu eiro apmērā, trešdien preses konferencē informēja jaunais LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Ekonomikas ministra Rlafa Nemiro (KPV LV) rīkotajā preses konferencē par Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības pirmo darbības gadu Rožkalns informēja par savām iecerēm LIAA direktora amatā un sniedza ieskatu par iestādes paveikto 2019.gadā, kad LIAA vēl vadīja Andris Ozols.

Rožkalns stāstīja, ka pērn ar LIAA starpniecību piesaistītas investīcijas 204 miljonu eiro apmērā, kopumā radot ap 1000 jaunu darbavietu. 

Viņš arī piebilda, ka tuvākajos gados plānots piesaistīt investīcijas aptuveni 600 miljonu eiro apmērā tādās jomās kā metalurģija un tehnoloģijas.

"Investīcijas tiek piesaistītas proaktīvi. Skaidrs, ka interese par investīciju veikšanu Latvijā tikai augs, tāpēc aktīvāk jādomā, ko varam piedāvāt investoriem," skaidroja LIAA direktors, piebilstot, ka Latvija netiek prezentēta kā zemu darbaspēka izmaksu valsts, jo šāds priekšstats neatbilst patiesībai. 

Jaunais LIAA direktors stāstīja, ka viņš iecerējis iestādi izveidot par vienas pieturas aģentūru, kurā uzņēmumi varēs saņemt pilna spektra pakalpojumus - sākot ar biznesa inkubatoru sniegtajām iespējām un beidzot ar palīdzību eksporta tirgu apgūšanā.

"Eksports arī turpmāk būs LIAA atbildība, tomēr, beidzot Eiropas Savienības fondu atbalstam eksporta pasākumu veicināšanai, nāksies fokusētāk domāt par to, kurus eksporta tirgus vēlamies apgūt, kādus produktus vai pakalpojumus piedāvāt," klāstīja Rožkalns.

Tāpat viens no LIAA izaicinājumiem būs valsts tūrisma politikas konsolidēšana, kas patlaban ir sadrumstalota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas