Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Policija organizējusi pirmās kratīšanas Rīgas satiksmes "nanotehnoloģiju lietā"

Šonedēļ notikušas pirmās kratīšanas tā dēvētajā Rīgas satiksmes (RS) "nanotehnoloģiju lietā", tomēr pagaidām Valsts policija nav viesojusies uzņēmumā RS, svētdien vakarā ziņoja TV3 raidījums Nekā personīga.

29.aprīlī vienlaikus notikušas kratīšanas piecās vietās - gan juridisko firmu adresēs, tai skaitā celtniecības uzņēmuma MJ Partneri telpās, gan fizisku personu dzīvesvietās. MJ Partneri darbinieki dokumentu oriģinālus kratīšanas laikā nodevuši policijai.

Valsts policijas pārstāve Laura Skalbiņa raidījumam skaidrojusi, ka šonedēļ notikušo kratīšanu mērķis bija noteikt ar kriminālprocesu saistītās preces izcelsmi, lai varētu konstatēt, no kurienes prece ir ievesta un kas to ir piegādājis.

Celtniecības uzņēmumu MJ Partneri afērā iesaistīja uzņēmēju Aleksandra Beskorovainija un Vitas Baurovskas firmas. Abiem bija sakari RS, viņi solīja sagādāt smalkos tīrīšanas līdzekļus, bet patiesībā pašvaldības uzņēmuma nauda aizgāja kur citur un liela daļa mazgājamo līdzekļu tika aizstāti ar parastu krāna ūdeni.

Par tīrīšanas līdzekļiem RS 2013.gadā samaksāja vairāk nekā 424 000 eiro. Nekā personīga rīcībā nonākusī elektroniskā pasta sarakste starp Baurovsku un Beskorovainiju liecinot, ka viņiem RS bijis savs cilvēks, kurš "sakārtojis" iepirkumu tā, lai to saņemtu tieši MJ partneri.

Beskorovainijs Baurovskai e-pastā rakstījis: "Pirmkārt. Rīgas satiksme. Vajag noteikti RĪT viņiem sagatavot sekojošu informāciju. Tabulu ar "konkurentu" cenām Slava sagatavoja, tagad vajadzēs ar Žeņas palīdzību viņu pieķemmēt. Un paliek pats galvenais, nosaukt tendera dalībniekus. Divas firmas mums ir, atlicis tikai tikt skaidrībā ar "uzvarētāju", tu apsolīji parunāt un būšu priecīgs, ka tev izdosies ar mūsu potenciālajiem partneriem pārrunāt un saņemt no viņiem pozitīvu atbildi dalībai RS tenderī. Tas pagaidām viss! Veiksmi! Ar cieņu, S."

Nekā personīga vēstīja, ka e-pastā minētais Slava ir RS Tehniskās kontroles daļas vadītāja vietnieks, Saskaņas biedrs Vjačeslavs Stunžāns, taču, neraugoties uz to, RS telpās kratīšanas joprojām neesot notikušas. Turklāt tiesībsargi neesot izņēmuši arī celtniecības uzņēmuma "MJ Partneri" slepeni ierakstītās sarunas gan ar RS darbinieku Stunžānu, gan Baurovsku, gan Beskorovainiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas