Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sekmēs Latvijas un Turkmenistānas sadarbību kravas pārvadājumu jomā

Latvija iesniegusi projektu par starptautisko automobiļu satiksmes Latvija - Turkmenistāna uzlabošanu, kas sekmētu abu valstu sadarbības paplašināšanos kravu pārvadājumu jomā, biznesa portālu Nozare.lv informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Latvijas puse izteikusi gatavību organizēt abu valstu autotransporta jomas ekspertu tikšanos.

Nolīguma projekts iesniegts, SM valsts sekretāra vietniekam Uldim Reimanim atrodoties Turkmenistānā un tiekoties ar augstākām šīs valsts amatpersonām.

Tāpat puses vienojās, ka rudenī Ašhabadā plānotās abu valstu starpvaldību komisiju sēdes laikā tiks pieņemts lēmums par transporta darba grupas izveidi, kura sekmētu dažādu transporta, tostarp autotransporta, aviācijas, dzelzceļa, ostu, jautājumu ātrāku risināšanu, jo līdzšinējā sadarbība transporta un loģistikas jomās liecina par aktīvu interesi no abu valstu puses, skaidro ministrijā.

Reimanim notikušas sarunas ar Turkmenistānas premjerministra pirmo vietnieku ārlietu ministru Rašidu Meredovu, kā arī premjerministra vietnieku transporta jautājumos Saltiku Satlikovu, aviācijas ministru Merdanu Ajazovu un upes un jūras transporta ministru Rustamu Gutlijevu, kā arī autotransporta ministru Maksatu Aidogdījevu.

Kā ziņots, Turkmenistānā, Ašhabadā, 3. un 4. septembrī notika augsta līmeņa starptautiska konference par transporta un tranzīta koridoru lomu starptautiskās sadarbības un ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanā.

Konferenci atklāja Turkmenistānas prezidents Gurbanguli Berdimuhamedovs. Latvijas delegāciju vada Reimanis, un tās sastāvā ir Latvijas vēstnieks Turkmenistānā Igors Apokins.

Konferences pirmajā plenārsēdē, kurā tika runāts par transporta un tranzīta koridoru lomu starptautiskajā sadarbībā, uzrunas teica Reimanis, Ķīnas vicepremjers Džan Gaoli, Irānas viceprezidents Ešags Džahandžiri un Kazahstānas dzelzceļa uzņēmuma vadītājs Askars Mamins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas