Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Siliņa: Vienošanās par ES augstajiem amatiem nozīmē Latvijai būtisku jautājumu risināšanu nākamajā ES darba ciklā

Vienošanās par Eiropas Savienības (ES) augstajiem amatiem nozīmē Latvijai būtisku jautājumu risināšanu nākamajā ES darba ciklā, pārliecināta Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņasprāt, vienošanās nozīmē, ka nākamajā ES darba ciklā prioritāri būs Latvijai būtiskie jautājumi - ES drošība, konkurētspēja un atbalsts Ukrainai. Turklāt esot svarīgi, ka darba turpināšanai ES līderi ir atbalstījuši līdzšinējo Eiropas Komisijas vadītāju Urzulu fon der Leienu, kura, kā uzskata Siliņa, ir demonstrējusi enerģisku vadību un spēju aktīvi iesaistīties ES dalībvalstīm, tajā skaitā Latvijai, svarīgajās jomās - ārkārtas atbalsts lauksaimniekiem, migrācijas radītie izaicinājumi, stingras sankciju politikas pret Krieviju turpināšana u.c.

Premjeres ieskatā, ir pozitīvi, ka nākamā ES Augstā pārstāvja ārlietās amatam tiek virzīts pārstāvis no Baltijas reģiona, Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa, kura pilnībā izprotot Krievijas draudus, nepieciešamību stiprināt ES drošību un aizsardzību un atbalstīt Ukrainu līdz tās uzvarai.

Siliņa sagaida pozitīvu balsojumu par EK priekšsēdētāju Eiropas Parlamentā, lai rudenī varētu apstiprināt visu nākamo EK komisāru komandu.

Kā ziņots, ES samitā Briselē ceturtdien apstiprināta vienošanās par bloka augstāko amatu sadali, paziņojuši diplomāti.

Līdz ar to konservatīvās Eiropas Tautas partijas pārstāve fon der Leiena saglabās Eiropas Komisijas (EK) prezidentes amatu.

Savukārt par Eiropadomes priekšsēdētāju kļūs bijušais Portugāles premjerministrs Antoniu Košta, kas pārstāv sociālistus, bet. ES augstā pārstāvja ārlietās un drošības politikā amats tiks Igaunijas premjerministrei Kallasai, kuru izvirzījuši liberāļi.

Vienošanās par šādu amatu sadali bija panākta jau pirms samita.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas