Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SM par 62 000 eiro pirks zemesgabalu lidostas Rīga attīstības plānu īstenošanai

Satiksmes ministrija (SM) par 62 000 eiro pirks 0,76 hektārus lielu zemes gabalu Rīgā, Gramzdas ielā, kas nepieciešams VAS Starptautiskā lidosta Rīga attīstības plānu īstenošanai, paredz šodien valdībā atbalstītais rīkojuma projekts Par valsts pirmpirkuma tiesību izmantošanu.

SM skaidro, ka nekustamais īpašums Gramzdas ielā nepieciešams starptautiskās lidostas Rīga attīstībai atbilstoši lidostas attīstības plānam 2012.-2036. gadam un tā stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējumam.

Nekustamais īpašums atrodas lidosta Rīga lidlauka teritorijas robežās. Tā 2020.gada 1.janvārī noteiktā kadastrālā vērtība ir 44 408 eiro, un pirkuma maksa ir 62 000 eiro.

Teritorija, kurā atrodas nekustamais īpašums, ir vajadzīga kravas pārvadājumu funkciju nodrošinājumam, tai skaitā, kravas sauszemes transporta stāvlaukumu, muitas angāru, kravu termināļu, gaisa kuģu stāvlaukumu izvietošanai. Savukārt pēc 2036.gada nekustamais īpašums būs nepieciešams lidostas Rīga perona infrastruktūras attīstībai.

Kravu pārvadājumu attīstība ir viena no lidostas Rīga vidēja termiņa attīstības prioritātēm. Atbilstoši lidostas Rīga kravu apjoma attīstības prognozēm, tuvāko septiņu gadu laikā plānots dubultot apkalpoto kravu apjomu un lai šo mērķi varētu sasniegt, nepieciešams sakārtot kravu apkalpošanai atbilstošu infrastruktūru. Nekustamais īpašums ir izmantojams papildus loģistikas centra būvniecībai vai kravu apkalpošanu atbalstošās infrastruktūras - autostāvvietu izbūvei, kas jārealizē laika periodā no 2022.-2025.gadam.

Lidosta Rīga ar 2019.gada 23.decembra valdes lēmumu lūgusi SM izmantot pirmpirkuma tiesības uz nekustamo īpašumu. SM 10.janvārī pieņēma lēmumu par pirmpirkuma tiesību izmantošanu.

Pēc īpašuma tiesību iegādes tas tiks nodots lietošanā starptautiskajai lidostai Rīga.

Jau ziņots, ka 2019.gadā lidostā Rīga apkalpoja kopumā 7,8 miljonus pasažieru, kas ir par 741 800 jeb 10,5% vairāk nekā 2018.gadā. Savukārt apkalpoto kravu apjoms sasniedza 27 300 tonnas un tā ir gandrīz puse no visām aviokravām Baltijas valstīs.

Starptautiskā lidosta Rīga ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas